Tõnis Arnover • 14. november 2002 kell 10:41

Soome börsifirmade rentaablus kahe aastaga veerandi võrra vähenenud

Kuigi Soome börsifirmade kolmanda kvartali kasum mullu samaga ajaga võrreldes kasvas, on nende rentaablus kahe aastaga tublisti vähenenud.

Niisugusele järeldusele tuli Soome majandusleht Taloussanomat, mis on analüüsinud 73 Soome tööstus-, kaubandus- ja teenindusfirma tulemusi.

Firmade kokkuarvestatud tegevuskasumiprotsent on kaks aastat järjepidevalt vähenenud: 2000.a sügisel oli see keskmiselt 11,5% ja nüüd 8,2%. See tähendabki rentaabluse vähenemist enam kui neljandiku võrra.

Leht rõhutab, et kui turgude olukord ei parane, siis tuleb firmadel hakata tõsiselt otsima rentaabluse parandamise võimalusi. Enamasti tähendab see inimeste koondamist, mis kogu majanduse seiskohalt on halb lahendus.

Hetkel kuum