Viktoria Korpan • 20. november 2002 kell 14:53

Farmaatsiafirmade käibekasv aeglustub

Retseptiravimite müük kasvas suurematel turgudel septembris 8% ja augustis 9%, mis on vähem kui möödunud kümnendi kahekohalised kasvuprotsendid.

Euroopas kujunes käibekasvuks 7%, Ameerika Ühendriikides aga 13%, vahendab Eesti Geenikeskus Reutersi uudist.

Firma GlaxoSmithKline (GSK) Euroopa piirkonna president Chris Viehbacher näeb ühe põhjusena aeglustunud majanduskasvu, mis sunnib valitsusi otsima pingeliste eelarvete tingimustes võimalusi kulude alandamiseks. Viimase aja trendiks on soov kasutada geneerilisi ravimeid, mis võimaldavad tõhusat majanduslikku kokkuhoidu.

GSK müük on eelnevate perioodidega võrreldes eriti tagasihoidlik Belgias, Prantsusmaal, Itaalias ja Portugalis. Kokkuvõttes kasvasid GSK müüginumbrid Euroopas vaid 2 protsenti, samal ajal kui Ameerika Ühendriikides saavutati 9 protsendiline käibekasv.

Hetkel kuum