Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EE: Tallinna veetrasside kitsus laseb majadel maha põleda

  Tallinna veetrassid on ehitatud nii kitsad, et suurema põlengu puhul ei jätku kustustusvett.

  Oktoobri lõpupäevil põles Tallinnas Järve haigla taga asuv puidutsehh. Peaaegu poolteist tundi seisid firma omanikud ahastades öiste leekide kõrval ja vaatasid, kuidas nende kümne aasta töö takistamatult maha põles. Sest tuletõrje veevõtukohast ehk hüdrandist ei tulnud vett, kirjutab Eesti Ekspress.
  'Me saime aru nii, et kuna seal on veetrass nii peenike, ei olnud seal piisavat survet, et vett kätte saada,' ütleb murest murtud firmaomanik Mati, kes kahtlustab süütamist ega taha seepärast uurimise huvides oma õiget nime avaldada.
  Edasi mäletavad Mati ja tema kaks töötajat, et tuletõrje otsinud palavikuliselt vett veel kolmest-neljast hüdrandist, kuid survet polnud sealgi. Lõpuks leiti piisavalt vett põlengust rohkem kui kilomeetri kauguselt, kuid selleks ajaks olid nende elutööst ja -vaevast järel vaid hõõguvad tukid.
  'Poolteist tundi inimesed vaatasid, kuidas hoone põleb ja mitte midagi ei saanud teha. Tuletõrjujad laiutasid käsi ja ütlesid, et ega füüsikaseaduste vastu saa,' ütleb Mati kõlatu häälega.
  Päästeameti direktori asetäitja operatiivteenistuse alal Kuno Tammearu on veendunud, et tema mehed tegid kõik, mis suutsid. 'Minu moto on see, et alati saab teha paremini, kuid antud juhul ei näe ma ühtki punkti, kus tuletõrjujad valesti käitusid,' ütleb ta.
  Nimelt pole veesurve üldse tuletõrje käsutada-kamandada. Linna vesivarustusskeemis on trassid paika pandud eelkõige joogivett silmas pidades ? samas peavad need välja andma ka piisava koguse vett, et kustutada tulekahju. Veetrasse on erineva jämeduse ja läbilaskevõimega ? kõige suuremate läbimõõt on üks meeter, tavalised trassid elamurajoonides on 100-150 mm läbimõõduga. 'Jämedad trassid on kohutavalt kallid, neid ei jõuaks igale poole panna. Pealegi pole see ka põhjendatud, sest väiksemates elamurajoonides jääks joogivesi neis seisma ja läheks halvaks,' ütleb Tammearu.
  Just selline peenike trass oli ka kohas, kust tuletõrje tootmishoonele saatuslikuks saanud ööl vett võttis. Tavaliselt piisab sellest ühe tulekahju kustutamiseks. Seekord aga leegitses lahinal suur puutöökoda. Peenikesest trassist saadi küll nii palju vett, et tulekahju kahes kohas kustutama asuda, kuid teisel pool maja lõõmasid leegid täiega edasi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Investeerimisplatvormi juht: rikkusest pole kasu, kui meil planeeti enam pole
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
Soomlastelt Mandatumi ostnud Invalda siseneb Eesti turule
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.