Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Comdexi messil toodi rahva ette arukad seadmed

  USA suurimal tehnoloogiamessil Comdex eelmisel nädalal Las Vegases näidati messikülastajatele seadmeid, mis peaksid olema arukamad ja paremad kui varem ning rõõmustama kasutajat omadustega, mida ta varem nautida ei saanud.
  Trenditooteks kujunesid Comdexil tahvelarvutid ja raadiovõrgu tooted, mille ümber oli tunglemist kõige rohkem ja millele ennustatakse lähiaastateks suurt edu.
  Huvitavaim piirkond aga oli Aasia, kust pisikesed tootjad olid näitusele tulnud rohkete imeasjadega.
  Comdexil pakuti ohtralt mobiiltelefone, kuhu digikaamera on sisse ehitatud. Kvaliteet aga selliste taskuseadmete puhul kannatab. Ricoh lähenes asjale teisiti: nemad panid digikaamera sisse andmesideühenduse, veebi- ja elektronpostiprogrammi. Nüüd saab kaameraga tehtud pildid sorteerida, ära töödelda, elektronpostiga minema saata või koguni veebilehe valmis kujundada, kus äsjatehtud pildid albumina sees on. Valmis aluste seast leiab ka e-poe müügikataloogi näidise. Pildikvaliteedilt teeb Ricohi mudel RDC-i700 silmad ette ka paljudele tavalistele digikompaktkaameratele, rääkimata kehva kvaliteediga mobiili- ja pihuarvutikaameratest. Internetti saab pildid ja kodulehe failid laadida FTP-programmi abil, lisaks on võimalus fotosid ka faksida. Puutetundlikule ekraanile võib pildile juurde kirjutada nii käsikirjalist kui ka trükitud ja kujundatud teksti, andmeside ja internetiühendu-se saab PC-kaardi või Compact Flashi kaardi pessa käivate andmesidekaartide abil. Kaamera maksab ligi 24 000 krooni.
  Kalendrit, elektronposti ja elektroonilist abimeest vajav arvutikasutaja saab oma töövahendi muuta lõbusamaks Mitsumi linnuga PCMascot, mis natuke liigutab ja häälitseb ka.
  Lind loeb ette elektronposti (eestikeelse kirja puhul teeb ta seda küll kohutava aktsendiga), annab teada kohtumistest ja teadetest, kui need arvutisse saabuvad. Meelelahutusasjakese hind on 980 krooni.
  5tollise ekraaniga Samsungi pihuarvuti Nexio äratas messil tähelepanu oma suure klaviatuuriga, mis käis kaanena taskuseadme ekraani ette. Teine oluline muudatus on veel ekraani laiformaat, mis võimaldab seda vaadata samamoodi nagu arvutiekraani, mitte püstiformaadis, nagu on enamikul pihuarvutitel. 5tollise ekraaniga, sisseehitatud raadiovõrgu, 64 MB mälu, 26 MHz protsessori ja mobiilse büroo tarkvaraga on klaviatuuriga pihuarvuti mugavam töövahend kui tavalised Pocket PCd. Lisada saab GPSi ja digikaameramoo-duli. Samsungi boksis tutvustati klaviatuurita sülearvutit sõnadega ?mida väiksem arvuti, seda targem kasutaja?. Pihuarvutite juures ebamugav teksti sisestamine pliiatsiga ekraanile toksides pole vajalik, kui lisada tootele suurte klahvidega klaviatuur.
  Müügile tuleb toode järgmise aasta kevadest.
  Ullman Technology tutvustas Comdexil Rootsi riigi paviljonis uudset hiirt, mis näeb välja nagu alusele kinnitatud pliiats.
  Pliiatsi moodi hiir hoiab ära randmevalud, mis tekivad kontoris tavalist hiirt kasutades, seda hoitakse käes nagu tavalist pliiatsit. Toode on Rootsis müügil septembrist, mujale maailma jõuab ta järgmise aasta algusest. Praegu saab hiirt osta e-poest ligi tuhande krooni eest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Tanklates langes bensiini hind kuu ajaga 9% Naftahind -22%
Maailmaturul toimunud naftahinna langus on jõudnud ettevaatlikult ja osaliselt ka tanklatesse.
Maailmaturul toimunud naftahinna langus on jõudnud ettevaatlikult ja osaliselt ka tanklatesse.
Toomas Arak: aktsiate hoidmistunnistustega käivad võimalused ja riskid käsikäes
Iga investeering vajab investori tähelepanu, kuid hoidmistunnistuste puhul on see isegi tähtsam, eriti kui aktsiate koduturuks on mõni eksootilisem börs, kirjutab Swedbanki finantsturgude valdkonnajuht Toomas Arak panga blogis.
Iga investeering vajab investori tähelepanu, kuid hoidmistunnistuste puhul on see isegi tähtsam, eriti kui aktsiate koduturuks on mõni eksootilisem börs, kirjutab Swedbanki finantsturgude valdkonnajuht Toomas Arak panga blogis.
Bank of America ootab 2023. aasta alguses majanduslangust
Bank of America majandusteadlaste prognooside kohaselt võib 2023. aasta esimeses kvartalis saabuda majanduslangus.
Bank of America majandusteadlaste prognooside kohaselt võib 2023. aasta esimeses kvartalis saabuda majanduslangus.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Slacki tegevjuht astub ametist tagasi ja lahkub ettevõttest
Slack Technologies kaasasutaja ja tegevjuht Stewart Butterfield lahkub ametist ettevõtte omaniku Salesforce'i sõnul jaanuaris.
Slack Technologies kaasasutaja ja tegevjuht Stewart Butterfield lahkub ametist ettevõtte omaniku Salesforce'i sõnul jaanuaris.
Eliisa Matsalu: häbi, Jaak Roosaare ja LHV!
Jaak Roosaare ja LHV soovitus osta Venemaal tegutseva Silvano Fashion Groupi aktsiaid on silmakirjalik. Seda enam, et Roosaarel on hunnik Silvano aktsiaid, mille väärtust ta oma soovitustega tõstab, kirjutab Äripäeva ajakirjanik ja väikeinvestor Eliisa Matsalu.
Jaak Roosaare ja LHV soovitus osta Venemaal tegutseva Silvano Fashion Groupi aktsiaid on silmakirjalik. Seda enam, et Roosaarel on hunnik Silvano aktsiaid, mille väärtust ta oma soovitustega tõstab, kirjutab Äripäeva ajakirjanik ja väikeinvestor Eliisa Matsalu.
Eelarve läheb riigikogus kolmandale lugemisele
Kuigi riigikogu päevakava on täna tervelt 33 eelnõuarutelu pikk, siis loodetakse täna vastu võtta järgmise aasta riigieelarve.
Kuigi riigikogu päevakava on täna tervelt 33 eelnõuarutelu pikk, siis loodetakse täna vastu võtta järgmise aasta riigieelarve.

Olulisemad lood

Kirjanen lahkub Graanul Investi juhatusest
Möödunud aastal puidukontserni Graanul Invest USA fondile müünud Raul Kirjanen lahkub ettevõtte juhatusest ning jätkab nõukogu liikmena.
Möödunud aastal puidukontserni Graanul Invest USA fondile müünud Raul Kirjanen lahkub ettevõtte juhatusest ning jätkab nõukogu liikmena.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.