Sulev Oll • 28. november 2002 kell 10:05

Mootorsõidukimaksuvabastus otsustatakse täna

Tallinna linnavolikogu otsustab tänasel istungil tallinlaste mootorsõidukimaksust vabastamise.

'Mootorsõiduki maksu kaotamine lõpetaks Tallinna elanike jaoks ebaõiglase maksu kogumise,' ütles abilinnapea Toivo Ninnas.

1996. aastast kehtestatud kohaliku maksu eesmärk oli laekuvatest tuludest rahastada Tallinna teede ja tänavate remonti. 'Pealinna tänavaid kasutavad ühteviisi intensiivselt nii Tallinna kui ka lähivaldade autojuhid, kusjuures maksu peavad tasuma üksnes tallinlased,' ütles Ninnas. 'Selline olukord tekitab õigustatud küsimuse, miks on pealinna autoomanikud kohustatud maksma lisamaksu, samas kui teised Tallinna teedel sõitvad autojuhid on sellest koormisest priid.'

Aastas laekub mootorsõidukimaksuna linnakassasse 39 miljonit krooni, mis moodustab linna maksutuludest ligi kaks protsenti.

Hetkel kuum