• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kapo süüdistab ametnikku pistise nõudmises Ober Hausi vanemeksperdilt

  Esitatud süüdistuse kohaselt nõudis justiitsministeeriumi üldosakonna finants- ja varahaldustalituse kinnisvarareferendina töötanud Kairi Kõrm kahel korral pistist kinnisvara hindamise läbirääkimistel osalenud kinnisvarafirma Ober Haus Hindamisteenused OÜ vanemeksperdilt Diana Eelmaalt.
  Septembris kolme kinnisvarafirmaga läbirääkimisi pidades justiitsministeeriumile kuuluva Kohtla-Järvel asuva kinnistu hindamiseks, lubas Kõrm eelistada Ober Haus Hindamisteenused OÜ-d juhul, kui selle vanemekspert jätab tagasi nõudmata osa varem Kõrmile laenatud 6000 kroonisest summast. Eelmaa lubas hindamise teostamise korral Kõrmi nõudmise täita.
  Käesoleva aasta novembris kolme kinnisvarafirmaga läbirääkimisi pidades justiitsministeeriumile kuuluva kahe Tallinnas asuva kinnistu hindamiseks, lubas Kõrm eelistada Ober Haus Hindamisteenused OÜ-d juhul, kui vanemekspert tasub talle 10 protsenti firmale hindamise eest makstavast tasust. Eelmaa lubas hindamise teostamise korral kinnisvarareferent Kõrmi nõudmise täita.
  Tegelikkuses Ober Haus Hindamisteenused OÜ kõnealuste kinnistute hindamist ei teostanud, kuna kinnisvarafirmade pakkumised vaatas justiitsministeeriumi asemel hiljem läbi Riigi Kinnisvara AS, kes oli ka kinnistute hindamise tegelikuks tellijaks.
  Kaitsepolitsei esitas Kõrmile süüdistuse 4. detsembril 2002 KarS § 293 lg 2 p 1 ja 2 järgi. Ober Hausi vanemeksperdile Eelmaale esitati süüdistus 27. novembril 2002 KarS § 297 lg 2 järgi.
  Karistusseadustik näeb taoliste kuritegude eest kohtus süüdismõistmise korral ette kuni 5 aastase vangistuse.
  Justiitsministeerium teatas äsja, et peatas novembri lõpul teenistussuhte üldosakonna kinnisvarareferendi Kairi Kõrmiga ja algatas ametkondliku juurdluse juhtumi uurimiseks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.