• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lennukompanii UAL taotles pankrotikaitset

  Firma kokkukukkumine on USA lennunduse aastakümne suurim kollaps. United'i probleemid peegeldavad probleeme USA lennunduses, kus kasvu pole ning terroristide möödunudaastased rünnakud süvendasid veelgi lennureisijate arvu langustrendi.
  Mõned lennufirmad on pärast pankrotikaitset kadunud, näiteks Eastern Airlines. Mõned nagu Continental ja America West on jäänud ellu pärast aastatepikkust restruktureerimist vastavalt pankrotiseaduse 11 paragrahvi alusel pankrotikaitse palumist.
  Pankrotikaitse saamise kasuks otsustas firma, kuna ta ei saanud möödunud nädalal riigilt laenugarantiid 1,8 miljardi dollari ulatuses. Pankrotikaitse kohene mõju on see, et firma võib edasi lükata sel nädala kättejõudva tähtajaga 920 mln dollari suuruse laenutagasimakse tasumist.
  UAL pankrotikaitsest võivad võita teised konkureerivad lennukompaniid, mis samuti on raskustes. Näiteks võimaldab see ohjata ametiühingute pangatõusu nõudmisi. USA suurima lennukompanii American Airlinesi valdusfirma AMR on juba palunud töötajatel unustada ära 2003. aasta palgatõus, mis aitab firmal hoida kokku 3-4 miljardit dollarit kulusid.
  UALi aktsia, mis aasta alguses maksis veel 13,70 dollarit, maksis reedel vaid 0,93 dollarit. Eile börsi avanedes kukkus aktsia 0,64 dollarile. Palju parem pole ka AMRi olukord. Selle firma aktsia maksis aasta alguses 21,92 dollarit ja reedel 8 dollarit. UAL kahjum aktsia kohta on 36,55 dollarini ning AMRil 11,55 dollarit aktsia kohta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Rootsi suurpank lõpetab tegevuse Soomes ja Taanis
Kaks aastat pärast Baltimaadest lahkumist lõpetab Rootsi üks suuremaid panku Handelsbanken tegevuse Soomes ja Taanis, teatades kavatsusest mõlemad filiaalid maha müüa.
Kaks aastat pärast Baltimaadest lahkumist lõpetab Rootsi üks suuremaid panku Handelsbanken tegevuse Soomes ja Taanis, teatades kavatsusest mõlemad filiaalid maha müüa.
Saksa teadlase dr Langi arendatud inimkeskne valguslahendus LEDVANCE BIOLUX on leidnud tee Eesti klientideni
BIOLUX kui inimkeskne valgustussüsteem LEDVANCE’ilt on valguslahendus, mis lähtub inimese aktiivse tegutsemise aja loomulikust valgusvajadusest ning selle saavutamisest koos kunstliku valgustusega. Esimene LEDVANCE´i BIOLUX-valgustuslahendus Eestis on paigaldatud Ülemiste City kasvukontori nõupidamisruumi Tallinnas.
BIOLUX kui inimkeskne valgustussüsteem LEDVANCE’ilt on valguslahendus, mis lähtub inimese aktiivse tegutsemise aja loomulikust valgusvajadusest ning selle saavutamisest koos kunstliku valgustusega. Esimene LEDVANCE´i BIOLUX-valgustuslahendus Eestis on paigaldatud Ülemiste City kasvukontori nõupidamisruumi Tallinnas.
Läti läheb lukku
Läti valitsus avalikustas plaani, mille järgi kehtestatakse riigis ligikaudu kuuks ajaks ulatuslikud piirangud COVID-19 vastu võitlemiseks, vahendab Läti ringhääling.
Läti valitsus avalikustas plaani, mille järgi kehtestatakse riigis ligikaudu kuuks ajaks ulatuslikud piirangud COVID-19 vastu võitlemiseks, vahendab Läti ringhääling.