Raimo Ülavere • 10. detsember 2002 kell 12:50

Ühispank langetab üle kahe korra arvelduskonto intressimäärasid

Ühispank langetab uuest aastast üle kahe korra arvelduskonto intressimäärasid.

Ühispanga Eesti krooni arvelduskonto intressimäär on alates 1. jaanuarist 2003 0,20 % miinimumjäägilt või 0,25 % keskmiselt jäägilt. Praegu on Ühispangas arvelduskonto intressimäär 0,5% miinimumjäägilt ja 0,75% keskmiselt jäägilt.

Panga teatel saab Ühispanga klient uuel valida, kas soovib oma kontole rakendada miinimum- või keskmisel jäägil põhinevat intressiarvestust. Väikseim summa, millelt intressi arvestatakse on 1000 krooni kuus.

'Eurotsoonis, millega seotud oleme, on intressid langustrendis. See on toonud allapoole ka laenuintresse - mis tähendab, et ka deposiidiintresse tuleb kohandada vastavalt turuolukorrale,' põhjendas jaepanganduse divisjoni direktori asetäija Eerika Vaikmäe Koit.

Intressi arvestatakse kuupõhiselt ja kantakse kliendi arvelduskontole üks kord aastas. Intressid 2002. aasta kohta kantakse Ühispanga klientide arvetele järgmise kalendriaasta alguses, hiljemalt 5. jaanuariks.

Hetkel kuum