• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kunda Tsement: dumpingusüüdistuse taga Läti tootja soov turgu kontrollida

  "Meie leiame, et tegemist pole dumpinguga," sõnas Rae kommentaariks Läti siseturukaitse komisjoni seisukohale, et Kunda Nordic Tsemendi (KNC) tegevus on Läti tsemenditootjale Broceni tekitanud peaaegu 8 miljoni kroonise kahju. "Meie toodangu hinnad Lätis on isegi kõrgemad kui sealsel tootjal, aga seda ostetakse kõrgema kvaliteedi tõttu."
  Ka ei lugenud Rae Läti siseturu kaitse komisjoni hiljutist otsust, et Kunda Nordic Tsement on Lätis tsementi müünud dumpinghinnaga, firmale siduvaks. "See läheb kõigepealt Läti valitsusse, sealt Balti riikide ühiskomiteesse," lausus ta. reklaamlisainfo ja tellimused : 6670177
  Rae sõnul ulatuvad konflikti tagamaad aastate taha, kui KNC müüs Brocenile nii tsementi kui üht tsemendi kvaliteeti, klinkrit. 2001. aastal oli leping KNC ja Broceni vahel samuti sõlmimisel, jäi aga viimase initsiatiivil katki, sest parajasti oli käimas üks dumpinguasi Valgene tootja suhtes.
  "Siis sõlmisime ostu-müügilepingu hoopis Baltic Salvega, seda aga Broceniga kooskõlastatud hinnaga," sõnas Rae. "Asi muutus aga siis, kui hakkasime tavalisest tunduvalt rohkem toodangut Lätti müüma."
  Kokku eksportis KNC dumpingusüüdistust puudutaval ajavahemikul ehk 1. juunist 2001 kuni 2001. aasta lõpuni Lätti tsementi 17 800 tonni. "Tänavu oleme müünud aga juba 62 000 tonni," sõnas Rae.
  Aastatel 1994-1995 oli KNC-l Lätis ka oma müügifirma, selle tegevus peatati aga, kuna sealne ostja polnud maksejõuline. Sellest ajast tehti koostööd praeguse dumpingusüüdistuse taga oleva Broceniga.
  Tänavu Läti turg kasvas niivõrd,et AS Brocenil ei jätkunud toodangut ja importis ise Poolast ja Leedust juurde, lausus Rae.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: kui läheks antiutoopia asemel hoopis ... restorani
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
LHV: Coopi aktsia on ülehinnatud – aeg müüa
LHV on avaldanud uusima analüüsi Coop Panga aktsia kohta. LHV analüütikud toovad välja, et kuigi Coopi kasv vastab nende ootustele, on kolmanda kvartali kasvu ning kasumlikkuse näitajad pigem neutraalsed.
LHV on avaldanud uusima analüüsi Coop Panga aktsia kohta. LHV analüütikud toovad välja, et kuigi Coopi kasv vastab nende ootustele, on kolmanda kvartali kasvu ning kasumlikkuse näitajad pigem neutraalsed.
Euroopa liidrid soovivad Poola küsimuse jätta komisjonile lahendada
Kuigi pea kõik Euroopa Liidu tippkohtumisele kogunenud liikmesriikide valitsusjuhid avaldasid muret Poolas õigussüsteemi sõltumatuse pärast, siis ei soovi enamik ELi liidritest leida lahendust tippkohtumise laua taga, vaid leiavad, et tüli peaks lahendama Ursula von der Leyeni juhitav Euroopa Komisjon.
Kuigi pea kõik Euroopa Liidu tippkohtumisele kogunenud liikmesriikide valitsusjuhid avaldasid muret Poolas õigussüsteemi sõltumatuse pärast, siis ei soovi enamik ELi liidritest leida lahendust tippkohtumise laua taga, vaid leiavad, et tüli peaks lahendama Ursula von der Leyeni juhitav Euroopa Komisjon.
Soome mõjukas majandusjuht sai maksuparadiisi tulu varjamise eest aasta tingimisi
Soome esimese astme kohtus mõistis aastase tingimisi vanglakaristuse laevafirma Finnlinesi endisele tegevjuhile ja Nokia Matkapuhelimet endisele juhile Antti Lagerroosile ulatusliku maksupettuse eest.
Soome esimese astme kohtus mõistis aastase tingimisi vanglakaristuse laevafirma Finnlinesi endisele tegevjuhile ja Nokia Matkapuhelimet endisele juhile Antti Lagerroosile ulatusliku maksupettuse eest.