• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kolmandik ajaloo sülearvutitest müüakse sel aastal

  WiFi ehk traadita võrgu seadmeid müüakse aga sel aastal tõenäoliselt kaks korda rohkem kui möödunud aastal. Mõlemad kaubaartiklid olid edukad ka möödunud kuul Eestis, nendivad Eesti suurimate arvutihulgifirmade juhid.
  ?Hea oktoobri järel oli November suhteliselt laisk ja tujutu,? kommenteerib alla ootsute jäänud kuud Tech Data juht kaur Lohk. Aastalõpu ostutormi ta ei hoomanud. Kasvas aga odavate sülearvutite osa, neid müüdi hulgifirmast peaaegu 300. Ostuhuvi äratas ka mobiilse kontori kampaania, millega pakuti odava sülearvuti hinnaga lisaks ka võimalust GPRS ja WiFi võrku minna koos vastavate seadmetega.
  Lohki sõnul suureneb ka kontorikombainide müük, kus printer, koopiamasin, skänner ja vahel ka faks on koos ühes kestas. Sellised uued tooted pakuvad võrreldes asjade eraldi ostmisega väga head hinda. Oluliselt on suurenenud digikaamerate müük, kus odavamad kaamerad on jõudnud rahuldava kvaliteedini.
  GNT Eesti juht Andres Suitso nimetab novembrit arvutiturul üsna tavaliseks. ?Aastalõpus valitseb mobiilsete tehnoloogiate integreerumise trend kogu muu tehnoloogiaga ja sama trendi jätkumist veelgi suurema hooga võib oodata ka uue aasta alguses, lisab Suitso. ?Mõningaid järeldusi võib teha ka sellest, et kogu maailmas läbi aegade müüdud sülearvutitest müüakse prognooside järgi üksi sel aastal üle 1/3 ja wifi seadmete müüki ennustatakse kahekordistuvat.?
  Ka kogu muu tehnoloogia areng üritab kohaneda mobiilsete trendidega. Heaks näiteks on Suitso sõnul fotograafiat - kunagi varem pole fotondust vaadeldud niivõrd infotehnoloogiaga seotult kui praegu. Vedelkristallekraanid aga on esmakordselt vallutanud väga kaaluka osa - GNT novembris müüdud kuvaritest moodustasid LCDd veidi alla 40, käibearvestuses aga koguni ligi 50. Vähemalt iga kolmas müüdud monitor on nüüd vedelkristallekraan. Eelmise aasta kolmandas kvartalis müüdi LCDsid alla 8 monitoride koguarvust.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: kui läheks antiutoopia asemel hoopis ... restorani
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
National Geographic muudab Eestis oma ilmumise põhimõtteid
Ajakiri National Geographic suurendab järgmisest aastast Eestis oma eriväljaannete mahtu, mis hakkavad ilmuma iga kahe kuu tagant – kokku kuus temaatilist eriväljaannet aastas. Samal ajal lõpetab üleilmsest koroonaviiruse pandeemiast tingitud reklaami- ja jaemüügi olulise vähenemise tõttu jaanuarist ilmumise National Geographicu eestikeelne põhiväljaanne.
Ajakiri National Geographic suurendab järgmisest aastast Eestis oma eriväljaannete mahtu, mis hakkavad ilmuma iga kahe kuu tagant – kokku kuus temaatilist eriväljaannet aastas. Samal ajal lõpetab üleilmsest koroonaviiruse pandeemiast tingitud reklaami- ja jaemüügi olulise vähenemise tõttu jaanuarist ilmumise National Geographicu eestikeelne põhiväljaanne.
Putin käskis venelastel minna nädalaks palgalisele puhkusele
Venemaa elanikud peavad minema üheks nädalaks palgalisele puhkusele, et võidelda riiki räsiva koroonapandeemiaga, vahendab CNBC.
Venemaa elanikud peavad minema üheks nädalaks palgalisele puhkusele, et võidelda riiki räsiva koroonapandeemiaga, vahendab CNBC.