Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kolmandik ajaloo sülearvutitest müüakse sel aastal

  WiFi ehk traadita võrgu seadmeid müüakse aga sel aastal tõenäoliselt kaks korda rohkem kui möödunud aastal. Mõlemad kaubaartiklid olid edukad ka möödunud kuul Eestis, nendivad Eesti suurimate arvutihulgifirmade juhid.
  ?Hea oktoobri järel oli November suhteliselt laisk ja tujutu,? kommenteerib alla ootsute jäänud kuud Tech Data juht kaur Lohk. Aastalõpu ostutormi ta ei hoomanud. Kasvas aga odavate sülearvutite osa, neid müüdi hulgifirmast peaaegu 300. Ostuhuvi äratas ka mobiilse kontori kampaania, millega pakuti odava sülearvuti hinnaga lisaks ka võimalust GPRS ja WiFi võrku minna koos vastavate seadmetega.
  Lohki sõnul suureneb ka kontorikombainide müük, kus printer, koopiamasin, skänner ja vahel ka faks on koos ühes kestas. Sellised uued tooted pakuvad võrreldes asjade eraldi ostmisega väga head hinda. Oluliselt on suurenenud digikaamerate müük, kus odavamad kaamerad on jõudnud rahuldava kvaliteedini.
  GNT Eesti juht Andres Suitso nimetab novembrit arvutiturul üsna tavaliseks. ?Aastalõpus valitseb mobiilsete tehnoloogiate integreerumise trend kogu muu tehnoloogiaga ja sama trendi jätkumist veelgi suurema hooga võib oodata ka uue aasta alguses, lisab Suitso. ?Mõningaid järeldusi võib teha ka sellest, et kogu maailmas läbi aegade müüdud sülearvutitest müüakse prognooside järgi üksi sel aastal üle 1/3 ja wifi seadmete müüki ennustatakse kahekordistuvat.?
  Ka kogu muu tehnoloogia areng üritab kohaneda mobiilsete trendidega. Heaks näiteks on Suitso sõnul fotograafiat - kunagi varem pole fotondust vaadeldud niivõrd infotehnoloogiaga seotult kui praegu. Vedelkristallekraanid aga on esmakordselt vallutanud väga kaaluka osa - GNT novembris müüdud kuvaritest moodustasid LCDd veidi alla 40, käibearvestuses aga koguni ligi 50. Vähemalt iga kolmas müüdud monitor on nüüd vedelkristallekraan. Eelmise aasta kolmandas kvartalis müüdi LCDsid alla 8 monitoride koguarvust.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Kaspar Oja: valesti arvutatud inflatsioon annab ettevõtjale väära lähtepunkti
Inflatsiooni välja arvutamisel kasutatud elektri hinna lähteandmed on valed ja tegelik inflatsioon peaks olema väiksem, leiab Eesti Panga ökonomist Kaspar Oja.
Inflatsiooni välja arvutamisel kasutatud elektri hinna lähteandmed on valed ja tegelik inflatsioon peaks olema väiksem, leiab Eesti Panga ökonomist Kaspar Oja.
Toomas Arak: aktsiate hoidmistunnistustega käivad võimalused ja riskid käsikäes
Iga investeering vajab investori tähelepanu, kuid hoidmistunnistuste puhul on see isegi tähtsam, eriti kui aktsiate koduturuks on mõni eksootilisem börs, kirjutab Swedbanki finantsturgude valdkonnajuht Toomas Arak panga blogis.
Iga investeering vajab investori tähelepanu, kuid hoidmistunnistuste puhul on see isegi tähtsam, eriti kui aktsiate koduturuks on mõni eksootilisem börs, kirjutab Swedbanki finantsturgude valdkonnajuht Toomas Arak panga blogis.
Arco Vara juhtkond muutub
Uue aasta alguses lahkub töölt Arco Vara arendusjuht Tiit Nõu, kelle töö ülesanded jagatakse ümber teistele ametikohtadele.
Uue aasta alguses lahkub töölt Arco Vara arendusjuht Tiit Nõu, kelle töö ülesanded jagatakse ümber teistele ametikohtadele.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Kirjanen lahkub Graanul Investi juhatusest
Möödunud aastal puidukontserni Graanul Invest USA fondile müünud Raul Kirjanen lahkub ettevõtte juhatusest ning jätkab nõukogu liikmena.
Möödunud aastal puidukontserni Graanul Invest USA fondile müünud Raul Kirjanen lahkub ettevõtte juhatusest ning jätkab nõukogu liikmena.
Eliisa Matsalu: häbi, Jaak Roosaare ja LHV!
Jaak Roosaare ja LHV soovitus osta Venemaal tegutseva Silvano Fashion Groupi aktsiaid on silmakirjalik. Seda enam, et Roosaarel on hunnik Silvano aktsiaid, mille väärtust ta oma soovitustega tõstab, kirjutab Äripäeva ajakirjanik ja väikeinvestor Eliisa Matsalu.
Jaak Roosaare ja LHV soovitus osta Venemaal tegutseva Silvano Fashion Groupi aktsiaid on silmakirjalik. Seda enam, et Roosaarel on hunnik Silvano aktsiaid, mille väärtust ta oma soovitustega tõstab, kirjutab Äripäeva ajakirjanik ja väikeinvestor Eliisa Matsalu.
Kohtla-Järve linn müüs vanurite hooldekodu sisustuse 93 500 euroga
Oktoobris Kohtla-Järve linnavalitsuselt vanurite hooldekodu kinnistu ostnud Allan Männi ettevõte Prestone OÜ soetas lisaks otsustuskorras hooldekodus asuva vallasvara.
Oktoobris Kohtla-Järve linnavalitsuselt vanurite hooldekodu kinnistu ostnud Allan Männi ettevõte Prestone OÜ soetas lisaks otsustuskorras hooldekodus asuva vallasvara.

Olulisemad lood

Raamatukirjastajate TOP: rekordtulemus viis kolmandaks
Äripäeva raamatukirjastajate edetabeli kolmandale kohale tulnud Helios Kirjastus tegi omaniku Janno Joosepi sõnul oma ajaloo parima tulemuse 2021. aastal.
Äripäeva raamatukirjastajate edetabeli kolmandale kohale tulnud Helios Kirjastus tegi omaniku Janno Joosepi sõnul oma ajaloo parima tulemuse 2021. aastal.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.