• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Liidrid püsivad teistest kaugel ees

  Oktoobrikuu kolmanda koha üllataja Hurmaster OÜ hoidis kohta ka novembris. Nii nagu toimub tihe konkurents liidrite paari vahel, on ka Hurmasteril tihedalt konkurent Netpoint Systems OÜ selja taga. Matemaatiliselt väljendub see 0,3-lises allajäämises.
  2002. aasta viimane kvartal kulges ülevalpool 2001 aasta taset ja ka tahapoole reastunud Elkdata OÜ ja Uninet AS esitasid rohkem avaldusi võrreldes oktoobriga. Silma hakkab, et järjest rohkem suureneb TOP 10 liikmete avalduste osakaalu hulk, võrreldes avalduste koguhulgaga.
  Kahte täiesti sarnast aastat ei ole, kuid üldised trendid paistavad 2001 ja 2002 vahel sarnased. Suured kõikumised üles-alla järjest tasanduvad, näiteks ei tekkinud sel suvel nii sügavat vaikuseperioodi kui 2001. aasta suvel.
  Punktide jagamisel kahe aasta võrdluses kasutasin ?kirutud? Eurovisiooni praktikat ehk siis esimene ja teine koht said vastavalt 12 ja 10 punkti, järgmised 9, 8 ? 2. Kuna liidrid püsisid 12 kuu lõikes absoluutselt muutumatutena ? esimene Zone Media OÜ (144 punkti) ja teine Eesti Telefoni AS(120 punkti) ei saa hindamise skaala valik järgnevaid mõjutada. Samas aga toob see esile kuude lõikes esinenud ülisuurt vahet kahe esimese ja järgnevate vahel (üle 10).
  Terve aasta jooksul oli näha, et tabeli teine pool on väga varieeruv, seega selgub alles kuude koha punktide kokkuliitmisel, et 10 aktiivsemat .ee-lõpuliste nimede vahendajat olid sel aastal Hurmaster OÜ, Netpoint Systems OÜ, Elkdata OÜ, Microlink AS, Compic OÜ, Alfanet OÜ ja Starline Webservices OÜ. Kindlasti on kümnel esimesel möödumas üks edukas aasta IT teenuste pakkumise vallas. Kaudselt näitab 2002 TOPis olek uute ja teenusepakkujat vahetavate klientide omapoolse poolehoiu võitmist, sest pakutud on igakülgset ja täpselt sihtgrupile suunatud teenust. Tihti algab see alamdomeeninime registreerimisest ja tähendab igapäevaselt kliendile suunatud sisuteenuse pakkumist alates e-posti teenusest ja veebiruumist kuni üliturvaliste andmevahetusrakenduste ja infohaldusteni. Aasta TOP20 liikmed omavad piisavalt palju kliente, et nende rahuloluks ja uute juurdetulekuks pakutavate sisuteenuste baasi veelgi arendada ja laiendada. Edukatele on ka järgmine aasta edukas.
  Autor: Ave Ploomipuu
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Balti jahuveskite suurost jõudis kolme konkurentsiametisse
Tehing, millega jahutootja Tartu Mill omandab Leedu Baltic Milli, jõudis kolme riigi konkurentsiametite kätte.
Tehing, millega jahutootja Tartu Mill omandab Leedu Baltic Milli, jõudis kolme riigi konkurentsiametite kätte.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.