Peeter Raidla • 3. veebruar 2003 kell 12:10

Spordiselts Kalev keelas FC Levadial kasutada Kalevi nime

Eesti Jalgpalli Liit sai teate Eesti Spordiseltsilt Kalev, kes keelas FC Levadial kasutada Kalevi nime.

Spordiseltsile Kalev kuulub patendiametis 1989. a. registreeritud kombineeritud märk ?Kalev?. Seltsi teates öeldi, et nad ei luba teistel klubidel, v.a. juba registreeritud jalgpallimeeskondadel Sillamäe Kalev ja Kaitseliit/Kalev ning JK Tallinna Kalev, kasutada Eesti jalgpallimeistrivõistlustel kaubamärki ?Kalev? ükskõik millisel moel ja viisil.

Kaubamärgi ?Kalev? kasutamine ilma Eesti Spordiselts Kalev nõusolekuta on vastuolus Eesti kaubamärgiseadusega. Kaubamärgiseaduse kohaselt kaitseb riik õiguskaitse saanud kaubamärgi omaniku ainuõigust kaubamärgile ja ilma omaniku loata ei tohi kasutada õiguskaitse saanud kaubamärgiga identset või äravahetamseni sarnast kaubamärki.

Kaubamärgi omanikul on õigus keelata kaubamärgi kasutamine, kui see on Eesti Vabariigis üldtuntud ja sellise kasutamisega kaasneb kaubamärgi eristatavuse või maine põhjendamatu ärakasutamine, märgi eristatavuse või maine kahjustamine, öeldakse spordiseltsi teates.

Seoses sellega palub Eesti Jalgpalli Liit SK FC Levadial esitada meistriliiga klubi FC Levadia Maardul (taotletud nimekujuga FC LevadiaKalev Tallinn) uus nimekuju hiljemalt 9. veebruariks 2003.

Juhul, kui SK FC Levadia ei esita uut nimekuju, registreeritakse võistkond 2003. a. hooajaks FC Levadia Maardu nime all.

Hetkel kuum