Inge Rumessen • 27. veebruar 2003 kell 8:19

Raskeveokimaksu tuleb tasuma hakata järgmisest aastast

Raskeveokimaksu seaduse muutmisest tulenevalt ei pea sellel aastal raskeveokimaksu maksma.

Raskeveokimaksu peab arvestama ja tasuma alles alates järgmisest aastast, teatab rahandusministeerium. Maksumaksjate poolt juba tasutud maksukäsitletakse enammaksena, mis tagastatakse või arvestatakse muude maksukohustuste katteks vastavalt maksukorralduse seadusele.

Riigikogu võttis käesoleva aasta 11. veebruaril vastu raskeveokimaksu seaduse muutmise seaduse, mille kohaselt rakendatakse raskeveokimaksu alates 2004. aasta 1. jaanuarist. Nimetatud seadus kuulutati Vabariigi Presidendi poolt välja eile, 26. veebruaril.

Muus osas jäi 1. jaanuarist 2003. aastal jõustunud raskeveokimaksu seadus kehtima, kaasaarvatud paragrahv, millega tunnistati alates 1. jaanuarist 2003 kehtetuks mootorsõidukiaktsiisi seadus.

Hetkel kuum