Inno Tähismaa • 5. märts 2003 kell 12:59

Toomas Reisenbuk: Reformi, Res Publica ja Rahvaliidu liit üks parim võimalikest

Investeerimispanga Trigon analüütiku Toomas Reisenbuki hinnangul on Reformierakonna, Res Publica ja Rahvaliidu liit üks parim võimalikest.

?Sõltub, milles konkreetselt kokku lepitakse,? ütles Reisenbuk, hinnates uue võimaliku võimuliidu mõju majandusele. ?Kui palju Reformierakonna ja ühtlasi minu poolt toetatavat liberaalset poliitikat lahjendatakse Rahvaliidu poolt. Ilmselt vähe,? ütles Reisenbuk.

Reisenbuk ütles, et ootab uuelt liidult samme maksukoormuse alandamiseks. Veel tähtsam on tema sõnul see, kuidas reageerib valitsus tööjõuturu avanemisele seoses Euroopa Liidu integratsiooniprotsessiga. Sealt tuleb tugev inflatsioonisurve läbi palgakasvu. Et sellises olukorras hakkama saada, on tähtis õiged otsused teha, ütles Reisenbuk. Tema sõnul oleks tal tekkinud tulevikku silmas pidades hirm keskerakonna valitsuse ees.

Reisenbuk selgitas, et ELi integratsiooniprotsess tekitab survet palkade tõusule, mis seab löögi alla Eesti konkurentsivõime odava tööjõuga kohana. Et mitte kaotada väärtuslikke välisinvesteeringuid või saada uusi investeeringuid, on vaja säilitada liberaalset majanduspoliitikat. ?Majanduspoliitiline risk on väga oluline,? ütles Reisenbuk.

Hetkel kuum