Andres Kärssin • 12. märts 2003 kell 8:22

Nokia läheneb Soomes 100-protsendilisele turuosale

Mobiiltelefone tootev Nokia on kodumaal tõusnud täielikuks monopoliks, mullu õnnestus ettevõttel oma niigi unistusväärset turuosa veelgi tõsta.

Der Spiegel kirjutab, et turu-uuringutega tegeleva instituudi Taloustutkimus viimase küsitluse andmeil omab 86 protsenti kõigist 15- kuni 74-aastastest soomlastest moiiltelefoni ning pea-aegu alati on see kodumaist päritolu.

Nokia-kontserni turuosa on tõusnud kodumaal 90 protsendini, mis on kaheksa protsendi võrra enam kui aasta eest. Samas annab Soome turg Nokia kogukäibest umbes ühe protsendi.

'Kui tihedalt on soomlased seotud Nokiaga ja kui sõltuvad on nad kontsernist - seda näitas eelmine aasta, kui Nokia juht Jorma Ollila ähvardas ümberkolimisega teise riiki,' märgib Der Spiegel, viidates samas sellele, et ilmselt tahtis Ollila sellega lihtsalt valitsust pitsitada, et saavutada maksukoorma alandamist.

Hetkel kuum