20. juuni 2003 kell 7:45

Järva Teataja: 21. sajandi koolile kulub kuni kuus miljardit krooni

Haridusministri Toivo Maimetsa intervjuust Järva Teatajale selgub, et 21. sajandi kooli projektile kulub kuni kuus miljardit krooni.

Tänavu lisaeelarve avalikustamisel meedias olematuks projektiks nimetatud tegevus kujuneb Maimetsa sõnul tunduvalt kulukamaks. '145 miljonit (tänavune summa riigieelarvest - toim.) oli vaid pisike algus, kokku kulub kaheksa aastaga neli kuni kuus miljardit krooni,' rääkis Maimets.

Olematuks projektiks ristis ajakirjandus projekti seetõttu, et rahastamine otsustati enne, kui projekti ennast kirjutama hakati. Sealhulgas ei suutnud eelmine haridusminister Mailis Rand miljonite vajadust ning kasutamise eesmärke veenvalt põhjendada.

Haridusministeeriumi ametnikud ei lähe Järva Teataja andmetel aga enne suvepuhkusele, kui 21. sajandi kooli projekti kondikava kokku kirjutatud on. Esialgsete plaanide kohaselt kulutatakse 20% rahast õppevahenditele ning 80% koolimajade remondiks.

Hetkel kuum