Andres Kärssin • 14. juuli 2003 kell 11:20

Susi uus ettepanek muudab Concordia pankrotiprotsessi

Concordia ülikooli pankrotistunud valdusfirma esindaja Mart Susi esitab täna võlausaldajatele uue plaani, laenu pankrotipessa ilmselt ei võeta.

Pankrotihaldur Toomas Saarma ütles tund aega enne Concordia ülikooli pankrotistunud valdusfirma võlausaldajate üldkoosolekut, et asjade senises käigus on toimunud oluline muutus. 'Päris selget paberit mul veel enda käes pole, aga võlgnik teeb võlausaldajatele uue ettepaneku,' lisas ta.

Halduri sõnul toetab uut ettepankut ilmselt ka Audentes - erakool, mis soovis erinevalt Mart Susist varasemalt võlgniku tegevuse lõpetamist ja pankrotipesast vara ostmist. Audentes teeb koostööd MTÜga Concordia Akadeemiline Ühisus, mis ühendab Concordia õppejõude, töötajaid ja üliõpilasi.

Saarma lausus, et kuigi ta ise veel päris täpselt ei teagi, mis punkte uus ettepanek endas sisaldab võib seda pidada uueks kompromissettepanekuks. Selle konkreetne sisu selgub kell 14 algaval võlausaldajate koosolekul.

'Sisu on selles, et võlgnik soovib jätkata edasi ülikooli pidamist,' märkis haldur. 'Tänane üldkoosolek, mis pidi otsustama laenuvõtmise, teeb ilmselt otsuse, et laenu ei võeta,' lisas ta.

Hetkel kuum