Kertu Ruus • 14. august 2003 kell 11:53

Glikman: advokaat ei tohi olla offshore-klientide kohtumõistja

Kui seadus lubaks ?pavlik-marozovlust? advokaadi-kliendi suhetes, kaoks õigusabil mõte, sest keegi ei usaldaks advokaadile vajalikku teavet, väidab vandeadvokaat Leon Glikman.

Glikman vastab homse Äripäeva arvamusküljel süüdistustele vaikimiskohustust omavate advokaatide tegevuse suhtes offshore äriühingute ostmisel ja kliendi rahaga toimetamisel. Glikmani sõnul ei tohi advokaat olla klienti teenindades kohtumõistja.

'Kui klient soovib, piirdub advokaat pelgalt kliendi nimel tehingu allakirjutamisega, ilma sellele õigusliku hinnangu andmiseta,' sõnab vandeadvokaat Glikman. 'Puudub kirjutatud seadus, mis keelaks offshore firma aktsiaid osta või teha kliendi nimel sularahatoiminguid.'

Glikmani hinnangul on kummaline, et vaikimiskohustus häirib kriitikuid seoses suhteliselt süütute offshore tehingutega. 'Ma saaksin veel aru, kui taunitaks näiteks advokaadi õigust mitte teatada plaanitavast mõrvast,' märgib vandeadvokaat.

Hetkel kuum