Andres Kärssin • 18. august 2003 kell 10:14

Kohus mõistis Narva elektrivargale reaalse vanglakaristuse

Narva Linnakohus mõistis lihtmenetluse korras ASi Narva Elektrivõrk võrgupiirkonnas elavale elektrivargast Maia Ptitsõna?le 2-kuulise reaalse vanglakaristuse.

Narva Elektrivõrgu teatel avastasid ettevõtte töötajad tänavu 15. aprillil korralise kontrolli käigus elektrienergia varguselt Maia Ptitsõna, kes alates 1999 aastast oli elektrivõrgust võlgade tõttu välja lülitatud. Kohtualune oli paljastanud oma kortermaja koridoris korterite magistraalvoolujuhtme osad ning ühendanud need pesulõksu abil kõrvaljuhtmega, millega varastas oma korteri tarbeks elektrienergiat.

Kohus tuvastas, et elektrivargus algas vähemalt 2002. aasta detsembrist. Kohus otsustas mitte pöörata mõistetud karistust täitmisele täielikult, kui kohtualune ei pane 3-aastase katseaja kestel toime uut tahtlikku kuritegu.

Kohus otsustas süüdimõistetult välja mõista ASi Narva Elektrivõrk kasuks 5623 krooni ja 90 senti ning riigituludesse kohtukulud 1764 krooni ja 10 senti, samuti sundraha 2160 krooni.

Hetkel kuum