26. august 2003 kell 7:42

USAs on taas popp raha roteerimine erinevate sektorite aktsiate vahel

USAs on taas populaarne raha roteerimine erinevate sektorite aktsiate vahel, kirjutas CBSMarketWatch.

?Praegune turg on normaalsem võrreldes suure kauplemiskogusega uute hiljutiste tipptasemete püstitamisele,? ütles RBC Dain Rauscheri tegevdirektor Robert Dickey. ?Normaalsemal turul teenitakse kasumeid roteerides raha erinevata investeerimisstiilide ja sektorite vahel pikema ajaperioodi jooksul.?

Eile tegeldi USAs ravimitootjate, kommunaalmajanduse ja kütusetootjate aktsiate ostuga ning riistvaratootjate, maaklerfirmade ja kullatootjate aktsiate müügiga.

Merrill Lynchi USA juhtiv strateeg Richard Bernstein eelistab tsüklilisi sektoreid nagu energeetika ja tööstus. Energeetikasektoris tõi ta esile märkimisväärset hinnakujundusjõudu ja kõrgeid dividenditootlusi. Tööstusaktsiatest on strateeg positiivselt meelestatud lennukitööstuse ja kaitsetööstuse aktsiatesse. Vaatamata tehnoloogiaaktsiate suhtelisele tugevusele soovitab ta omada neid portfellis vähem kui indeksi kooseisus.

Seevastu Smith Barney ökonomist Steve Wieting ütles, et infotehnoloogiasektor pakub suurimat kasumite paranemist S P 500 indeksis 2004. aastani. Kuigi liigkõrge aktsia hinna/kasumisuhte tõttu on tuntud hiljuti muret, ütles ökonomist, et kõrged P/E suhtarvud alanevad tulevate aastate kasumite paranemise teel.

Sama maaklerfirma institutsionaalne aktsiastrateeg Tobias Levkovich nõustus, et tehnoloogiasektori aktsiad pole odavad, kuid tsüklilised aktsiatel on sageli surutise ajal madalate kasumite juures kõrged kõrged väärtuse suhtarvud.

Nasdaq <GR#US.^IXIC> langes eile 0,06 protsenti, 1764,31 punktile; Dow Jonesi tööstuskeskmine <GR#US.^DJI> kaotas 0,33 protsenti, sulgudes 9317,64 punktil. S P 500 indeks <GR#US.^SPC> tõusis 0,07 protsenti, 993,71 punktini. USA aktisaturul omaniku vahetanud aktsiate arv oli väike - NYSEl vahetas omaniku 950 mln aktsiat ja Nasdaqil 1,12 mld aktsiat.

Hetkel kuum