Ülo Toomsalu • 7. oktoober 2003 kell 6:08

EPL: Saue saatis endiste linnajuhtide teod prokuratuuri

Saue linnavolikogu saatis reedel revisjonikomisjoni akti Saue linnavalitsuse ja linnavaraameti 1999.?2002. aasta töö kohta Harju prokuratuurile tutvumiseks.

Volikogu esimehe Ero Liiviku kinnitusel on nende eesmärk leida, kas eelmine linnavalitsus on korrektselt käitunud ja linna rahaga õiglaselt ümber käinud, kirjutab Eesti Päevaleht.

Suve jooksul vaadati läbi suur hulk materjale ning palju küsitavusi tekitasid rahaga seonduvad punktid. ?Meie ei hakka praegu veel kedagi süüdistama, võimalikud rikkumised peavad välja tulema uurimise käigus, selleks saatsime aruande Harju prokuratuurile,? ütles Liivik.

Revisjonikomisjoni akt juhib tähelepanu, et mitmeid sisult sarnaseid töid on linnale üheaegselt teinud mitu firmat.

?Töid teostatakse suurtes mahtudes ja mitmete äriühingute poolt ühtedel ja samadel objektidel erinevate töökirjeldustega,? on kirjas aktis.

Nii niitsid ja hooldasid linna muru ja haljasalasid korraga kolm firmat: AS Vare, OÜ Saumer ja AS Tarn, kõik nad esitasid linnale selle töö eest ka arve. Üldkasutatavat territooriumi, tänavaid ja teid hooldasid AS Saurem, AS Alliku OS ja Vare Linnapuhastus OÜ.

Muuseas, see ei ole näpuviga ? pärast ASi Saurem pankrotti jätkas tema tegevusaladel eelmise aasta maist OÜ Saumer. See nime vahetanud teenusepakkuja esitas revisjonikomisjoni akti andmetel ASi Saurem nime all Saue linnale mullu jaanuarist aprillini arveid kokku 565 396 krooni eest ilma riigihanketa.

Seesama Saumer/Saurem on üks neist kuuest firmast, mille kohta aktis on kirjas, et ?Saue linnavaraamet on sõlminud lepinguid ja sooritanud tehinguid alljärgnevate äriühingutega, millede osanikud, juhatuse liikmed ja/või töötajad on omavalitsuse teenistujad: OÜ Neomel, OÜ Salux, AS Kovek, AS Saue Thermo, AS Saurem ja OÜ Mini-Maksi.?

.

Hetkel kuum