16. oktoober 2003 kell 22:00

Tallinn nõuab seletust Kosmose kino kohta

Linnapea kohuseid täitva Toomas Vitsuti sõnul peab Tallinna elamumajandusameti juhataja Margus Kruusmägi esitama linnavalitsusele kirjaliku selgituse, millele tuginedes ta kolmapäevasel linnavalitsuse istungil kinnitas, et Kosmose kinohoone haldajad pole filmide näitamisest enam huvitatud.

Kruusmägi kinnitas Raepressile, et temaga esmaspäeval kontakteerunud kino Kosmost haldava ASi MPDE esindaja ütles, et kino pidamine pole firmale majanduslikult kasulik ning neil on kavas sellest loobuda. Linnavalitsuse istungil rääkis Kruusmägi linnavalitsusele ka ASilt MPDE saabunud sellesisulisest kirjast.

?Mulle helistanud MPDE esindaja tundis elavat huvi kino müügitingimuste vastu,? lausus Kruusmägi. ?Samuti lausus ta, et filmide näitamine on heategevus ning pikas perspektiivis on firmal kino pidamisest kavas loobuda.?

?Linnavalitsusele oli Kruusmäe esitatud informatsioon otsustamise juures oluline ning olukorras, kus info lähteallikas on selle kahtluse alla seadnud, tuleb Kruusmäel loomulikult oma väitele kinnitus leida,? ütles Toomas Vitsut.

Pärnu mnt 45 hoone, kus tegutseb kino Kosmos, on koormatud üürilepinguga ASi MPDE kasuks tähtajaga 12. mai 2006, üüritasu on 31 000 krooni kuus ehk 13,74 krooni ruutmeetrilt. Tallinna linnavalitsus esitas kolmapäeval volikogule eelnõu, mille järgi kino Kosmos kinnistu läheb müüki alghinnaga 15 miljonit krooni.

Autor: ÄP Online

Hetkel kuum