Peeter Stamberg • 17. oktoober 2003 kell 10:58

Ford investeerib Hiinasse 1,5 miljardit dollarit

Ford Motor kavatseb Hiinasse investeerida kuni 1,5 miljardit dollarit (20 miljardit krooni), vahendab Bloomberg.

Investeering tehakse selleks, et suurendada turuosa maailma kiiremini kasvaval autoturul.

Ford ehitab Hiina teise autotehase ja laiendab olemasolevat tehast Kagu-Hiinas asuvas Chongqingi linnas, kus valmistatakse Mondeosid ja Fiestasid, ütles Fordi tegevjuht William Clay Ford Jr. ajakirjanikele Pekingis. Lisaks sellel võib Ford ehitada Hiina ka mootoritehase.

Ford teatas, et kavatseb koos oma Hiina partneri Chongqing Changan Automobilega kolmekordistada toodangut Chongqingi tehases 150 000 autoni aastas. Fordi tehas oli ehitatud arvestades maksimaalselt 50 000 auto tootmismahtu.

Hetkel kuum