• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Keskkonnaminister avab Viljandi veetöötlusjaama

  Keskkonnaminister Villu Reiljan avab homme Viljandi veetöötlusjaama, mis tagab Viljandi linna elanikele nüüdsest kõigile nõuetele vastava joogivee.

  Seni tuli viljandlastel leppida joogiveega, mis oli kõrge rauasisaldusega ja kohati sõltuvalt puurkaevust mädamunalõhnaga, seisab ministeeriumi teates. Valminud veetöötlusjaam tagab nõuetekohase joogivee veevärgiga ühinenud viljandlastele, keda on 95% linlastest. Jaama võimsus võimaldab vajadusel varustada ka ümbruskaudsete Viiratsi ja Pärsti valla elanikke.
  Viljandi veetöötlusjaama kompleksi rajamine on osa Eesti väikelinnade veemajanduse infrastruktuuri parandamise programmist. Kompleksi rajamist rahastasid Eesti Vabariik, Taani Kuningriik, Viljandi linn ja kohalik vee-ettevõte. Avatava kompleksi ehitusmaksumus on ligi 34 miljonit krooni.
  Keskkonnaministeeriumi Eesti-Taani keskkonnakoostöö nõuniku Kai Helmi sõnul on Taani andnud projekti elluviimise jooksul Viljandile tagastamatut abi rohkem kui 25 miljoni krooni eest, mis hõlmab nii kompleksi ehitusele eelnenud ettevalmistustöid kui ka seadmete ostu ja paigaldust. Taani Keskkonnakaitse Agentuuri kureeritud projekti elluviijaks oli Taani firma Rambøll, kelle alltöövõtjatena oli arvukalt erinevaid Taani ja Eesti firmasid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
USA börs sulgus järjekordselt punases
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Elmo Rent ja Telia toovad 5G tehnoloogia kaugjuhitavasse sõiduautosse
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
Mainorist lahkunud tippjuhid kohtusid Sõõrumaa juures
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.