Raivo Sormunen • 21. oktoober 2003 kell 22:00

Metallid ootavad nõudluse kasvu

Alumiinium, vask ja teised tööstuses kasutatavad metallid, mis on saavutanud oma viimaste aastate rekordtaseme, seisid eile peaagu liikumatult paigal. Turgudel levib optimism, et nõudlus metalli järele on tõusmas, kirjutab uudisteagentuur Bloomberg. Eriti oodatakse ostjaid just Hiina suunalt.

Hiina firma Minmetals Nonferrous Metals andmeil kasvab riigi nõudlus vaskkatoodide järele 2010. aastaks 71. Hinna import peaks selleks ajaks aga enam kui kahekordistuma.

Hoolimata praegusest kõrgest hinnast on investeerimispanga Barclays Capital analüütiku Ingrid Sternby sõnul huvi vase järele turul olemas. Spekulandid on viimasel ajal ostnud vaselepinguid viimase paarikümne aasta suurimas mahus. Ning seda ajal, mil metalli hind liigub viimase kolme aasta kõrgeimat taset tähistava 2000 dollari all tonnist. Kõrgtasemetel liigavad ka teise metallid. Näiteks alumiinium on viimase kahe ja poole aasta ning nikkel kolmeteist aasta rekordtaseme vahetus läheduses.

Hetkel kuum