Rivo Sarapik • 27. oktoober 2003 kell 22:00

Euroliit muudab käibemaksu arvestamise keerulisemaks

Järgmise aasta 1. maist, mil Eesti liitub euroliiduga (EL), tuleb kasutusele uus käibemaksuseadus, mis tähendab maksukonsultant Priit Möldre sõnul, et ELi-sisese kaubavahetuse aruandlus muutub keerulisemaks. ?Näiteks tuleb arvetele kandma hakata käibemaksukohuslaste numbreid, nii Eesti firma kui ka partneri oma,? selgitas Möldre.

Kui kaupasid müüakse teise liikmesriigi maksukohustuslasele ja kaup toimetatakse teise liikmesriiki, ei pea käibemaksu arvestama ehk maksumäär on 0%. Sedasi arveldades peab maksukohustuslane olema valmis tõendama, et kaup tõepoolest teise liikmesriiki viidi.

Uued nõuded hakkavad kehtima Eesti liitumise hetkest.

Kolmandate maadega kaubavahetusel protseduurid ei muutu.

Hetkel kuum