Peeter Stamberg • 28. oktoober 2003 kell 22:00

Radiolinja emaettevõte rallis 13%

Radiolinja emaettevõtte Elisa aktsia tõusis Soomes kvartalitulemuste järel 12,99%, 9,48 eurole.

Elisa käive võrreldes möödunud aasta III kvartaliga veidi langes, kuid kahjumi asemel saadi sel aastal kasumit. Firma sõnul on nõudlus uute telekommunikatsioonitoodete järele elav ja mahud on kasvanud. Samas tihenev konkurents on hindades osas toonud kaasa languse. Mobiilside üksus näitas kasvu märke nii käibe kui ka kasumlikkuse poolelt.

Teisel pool lahte teatasid majandustulemused teisedki Eestiga seotud ettevõtted. Rakvere Lihakombinaadi suuromaniku HK Ruokatalo aktsia tõusis kella 18ks 1,41%, 6,46 eurole. Firma käive ja kasum võrreldes aasta varasemaga esimesel üheksal kuul kahanes. Stockmanni käive langes võrreldes aasta varasemaga kolmandas kvartalis 6% ja puhaskasum langes 23%. Aktsia tõusis 1,16%, 19,20 eurole.

Nokia aktsia kerkis 1,90%, 14,48 eurole. Nokiale allhanketöid tegeva Perlose aktsia hind tõusis majandustulemuste järel 9,73%, 6,20 eurole.

?veitsi-Rootsi tööstuskontserni ABB aktsia tõusis eile vaatamata kehvadele kvartalitulemustele. Investorite ostuhuvi tekitas teade, et firma saab erinevatest allikatest kokku ligi 4 mld dollarit, mis leevendab kompanii rasket seisu ning võimaldab võlakoormust vähendada. ABB aktsia kerkis Stockholmi börsil 4,27%, 41,50 Rootsi kroonile.

Venemaa börsil tehti eile osa esmaspäeval toimunud suurest kukkumisest tagasi. Esmaspäeval kukkus RTS indeks Jukose juhi vahistamise järel enam kui kümnendiku võrra, Jukose aktsia kukkus ligi 17%. Eile kerkis RTS indeks 4,93%, 561,45 punktile. Jukose aktsia tõusis 3,33%, 12,40 dollarile. 3-5% plussis lõpetasid ka teiste Venemaa suurettevõtete aktsiad.

Hetkel kuum