29. oktoober 2003 kell 10:14

Riigi Kinnisvara: täidame riigihangete seadust

Riigi Kinnisvara teatel täidab ettevõte riigihangete seadust, järgnev vastulause Äripäeva artiklile on esitatud muutmata kujul.

29. oktoobri Äripäevas on ilmunud Riigi Kinnisvara ASi suhtes eksitav artikkel pealkirjaga lt;#'Seadus lubab Riigi Kinnisvaral tellida teenuseid ilma riigihanketa.'=http://www.aripaev.ee/2498/uud_uudidx_249805.html gt; Selline väide on eksitav ning ei vasta tegelikkusele.

Juhime tähelepanu, et Riigi Kinnisvara AS on riigihangete seaduse mõttes riigihanke kohuslane ning Riigi Kinnisvara AS ostab riigihankega seaduses sätestatud mahtu ületavad teenused ja ehitustööd.

Lisaks on ettevõttes kehtestatud täiendavad protseduurireeglid, mille alusel peab ka väiksemate mahtude ostmisel toimuma valik konkureerivate pakkumiste alusel. Seega võime kinnitada, et Riigi Kinnisvara ASis kehtestatud protseduurireeglid on karmimad seaduses nõutust.

Ka kõik Riigi Kinnisvara ASi poolt korraldatud vara müügid on toimunud kirjaliku avaliku enampakkumise vormis.

Hetkel kuum