• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Džässiduo julgeb heliga torkida ja silitada

  Järgmisel nädalavahetusel põikavad Eestisse kaks omamoodi meest, kes ei püüa kõigile meeldida ega hooli masside lugupidamisest. Saksofonist Joe McPhee ja kitarrist Raymond Boni on ultrajulged improviseerijad.
  McPhee-Boni nimed pole kõigile endastmõistetavalt teada ja nad ei mängi suhkruvatimagusat muusikat. Juba 1978. aastast koos musitseeriv ameerika-prantsuse duo on põnev avangardlik džässitandem, kes armastab äärmusi ja oskab oma pillidel maalida nii unenäolisi fantaasiapilte kui ka karme helikujundeid. Nad ärgitavad ja sunnivad argipäeva kli?eest hoopis teisele lainele libisema.
  Time Out New York on kirjutanud McPheest: ?Tema maagiline lähenemisnurk avangard-saksofonile meenutab selle sfääri üht imet. Tal on selle planeedi üks ilusamaid toone isegi neil hetkedel, kui ta küünitab džässmuusika kõige välimise serva järele.?
  Nii McPhee kui ka Boni on väga mitmekülgsed muusikud. McPhee on tõeline multiinstrumentalist. Lisaks saksofonile tunneb ta end koduselt ka trompetit, klapptrombooni, klarnetit, klaverit ja elektroonilisi instrumente mängides. Ta kirjutab luuletusi ja huvitub filosoofiast. Boni on kirjutanud filmi- ja teatrimuusikat ning andnud palju soolokontserte. Tema osalusel on sündinud 32 heliplaati. McPhee on kaasa teinud üle poolesajal salvestisel. Enne Tallinna esinevad nad prestiižikal Tampere Jazz Happeningil.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Börs: USA aktsiad lõpetasid korraliku langusega
Wall Streeti suurimad indeksid lõpetasid teisipäeva miinuses, nafta hind hüppas aga enam kui 2protsendi võrra. Investorite fookuses on kolmapäeval lõppev Föderaalreservi kohtumine ning geopoliitilised pinged, vahendab Reuters.
Wall Streeti suurimad indeksid lõpetasid teisipäeva miinuses, nafta hind hüppas aga enam kui 2protsendi võrra. Investorite fookuses on kolmapäeval lõppev Föderaalreservi kohtumine ning geopoliitilised pinged, vahendab Reuters.
Eestlased ostlevad aina julgemalt e-poodides
Koroonapandeemia ajal on e-ostude maht hüppeliselt suurenenud, märgib Eesti Pank.
Koroonapandeemia ajal on e-ostude maht hüppeliselt suurenenud, märgib Eesti Pank.
Päikeseenergia tootjate arv kolmekordistus ja kasvab veelgi
Möödunud aastal kasvas taastuvatest allikatest toodetud elektrienergia maht üle 15 protsendi, suurima osa taastuvenergiast andsid biomass, biogaas ja jäätmed ligi 60 protsendiga, kõige kiiremini kasvas aga päikeseenergia tootmise maht ja tootjate arv, teatas Elering.
Möödunud aastal kasvas taastuvatest allikatest toodetud elektrienergia maht üle 15 protsendi, suurima osa taastuvenergiast andsid biomass, biogaas ja jäätmed ligi 60 protsendiga, kõige kiiremini kasvas aga päikeseenergia tootmise maht ja tootjate arv, teatas Elering.