30. oktoober 2003 kell 14:21

Exxon Mobili kasum kasvas 38 protsenti

Maailma suurim naftakompanii Exxon Mobili kolmanda kvartali kasum kasvas 38%, kuid see oli ikkagi vähem, kui analüütikud ootasid.

Naftagigant teatas 3,6 miljardi dollari (48 miljardi krooni) suurusest kasumist, mis teeb 55 senti aktsia kohta. Möödunud aasta kolmanda kvartali kasum oli 2,64 miljardit dollarit ehk 39 senti aktsia kohta, teatab uudisteportaal CBS Marketwach.

Analüüsikeskuse Thomson First Call poolt läbiviidud küsitluse kohaselt ootasid analüütikud naftagigandilt 62 sendist kasumit aktsia kohta.

Kontserni käive kasvas 10,6 protsenti 56,84 miljardi dollarini (760 miljardi kroonini). Kontsern peab kasumi kasvu peamisteks põhjusteks nafta ja gaasi hindade kõrget taset ning suuri investeeringuid.

Hetkel kuum