30. oktoober 2003 kell 22:00

Riigi Kinnisvara AS täidab seadust

29. oktoobri Äripäevas on ilmunud Riigi Kinnisvara ASi suhtes eksitav artikkel pealkirjaga "Seadus lubab Riigi Kinnisvaral tellida teenuseid ilma riigihanketa". Selline väide on eksitav ning ei vasta tegelikkusele.

Juhime tähelepanu, et Riigi Kinnisvara AS on riigihangete seaduse mõttes riigihanke kohuslane ning Riigi Kinnisvara AS ostab riigihankega seaduses sätestatud mahtu ületavad teenused ja ehitustööd.

Lisaks on ettevõttes kehtestatud täiendavad protseduurireeglid, mille alusel peab ka väiksemate mahtude ostmisel toimuma valik konkureerivate pakkumiste alusel. Seega võime kinnitada, et Riigi Kinnisvara ASis kehtestatud protseduurireeglid on karmimad seaduses nõutust.

Ka kõik Riigi Kinnisvara ASi poolt korraldatud vara müügid on toimunud kirjaliku avaliku enampakkumise vormis.

Autor: Heino Viik

Hetkel kuum