Ülar Lauk • 31. oktoober 2003 kell 11:57

Analüütikud: eksisteerib võimalus, et Jukos pankrotistub

Eksisteerib võimalus, et Jukos võib pankrotistuda, märgitakse investeerimiskompanii Veles Capital analüütilises ülevaates.

Analüütikud avaldasid taolise oletuse seoses rea Londoni pankade esindajate avaldustega sellest, et Jukosele antava sündikaatlaenu väljaandmine on ohus pärast 44% kompanii aktsiate arestimist Vene Peaprokuratuuri poolt.

Pankade BNP Paribas, KCB Bank, UFJ Bank ja Dresdner osalemine laenuandmises on nüüd küsimuse all, märgitakse ülevaates.

Analüütikute arvates võivad pangad kasutada lepingus olevat punkti ja nõuda väljaantud raha tagasimaksmist olukorra oluliselt ebasoodsamaks muutumise tõttu.

Kui pankurid nõuavad raha tagastamist, suudab Jukos vaevalt võlakohustusi täita, sest arvestades eilset teadet 9 kuu dividendide maksmisest on kompanii rahalised vahendid praktiliselt olematud. Tulemusena võidakse Jukos tunnistada pankrotis olevaks.

Veles Capitali analüütikud peavad sellist sündmuste arengut võimalikuks, kuid siiski vähetõenäoliseks. Sellegipoolest soovitavad nad ülalnimetatud riske arvestades hoiduda operatsioonidest kompanii aktsiatega.

<#RBC=http://www.rbc.ru/rbcfreenews.shtml?/20031031103745.shtml>

Hetkel kuum