Tõnis Arnover • 3. november 2003 kell 7:11

Euroopa keskpank vahetas juhti

Euroopa Keskpanka selle loomisest peale juhtinud hollandlane Wim Duisenberg loovutas läinud nädalavahetusel ameti prantslasele Jean-Claude Trichet?le.

Ahelsuitsetaja Wim Duisenberg astus ametisse 1. detsembril 1999, kui Euroopa asus üle minema ühisrahale. Algperioodil pälvis tema juhitav keskpank kõvasti kriitikat nii poliitikutelt kui analüütikutelt. Mida aeg edasi, seda vähemaks kriitikat on jäänud, kirjutab Financial Times.

Prantsuse keskpanga juht Jean-Claude Trichet sai uude ametisse astuda pärast seda, kui Prantsusmaal kolm aastat käinud Crédit Lyonnais? kohtuasjas tal süüd ei leitud.

Vaatlejad on ühel meelel selles, et Duisenberg on suutnud üles ehitada tõhusalt toimiva keskpanga, Trichet? ülesannet nähakse selles, et tal tuleks muuta panga tegutsemine otsustavamaks ja läbipaistvamaks.

Hetkel kuum