• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA börsid: Dow Jones rühkis nädalaga vaid ülesmäge

  USA börsi raskekaallasi jälgiv Dow Jones tööstuskeskmine lõpetas möödunud reedel juba viienda järjestikuse tõusupäevaga, sulgudes 9801,12 punktil.

  Peamiselt tehnoloogiasektorit jälgiv Nasdaqi koondindeks tegi nädala viimasel päeval läbi õhkõrna kaotuse, peatudes 1932,21 punktil.
  Lõppenud neljapäeval avaldatud USA kolmanda kvartali 7,2 protsendise majanduskasvu numbri kõrvale polnud reedel midagi märkimisväärset panna. Michigani Ülikooli oktoobrikuu 89,6 punktini ulatunud tarbijausaldusindeks, mis ületas veidi septembrikuu tulemust, investoreid siiski rõõmustas. On ju USA majanduskasvu tugevad numbrid eelkõige tarbijate tugeva ostuhulluse taga. Turgu toetas ka Chicago regiooni ärikliima indeks, mis kasvas septembrikuu 51,2 punktilt oktoobris 55 punktini. Üle 50 punktine tulemus näitab, et ettevõtted kasvavad.
  Veidi jahutasid investorite meeli aga USA tarbijaid, kes septembris hoidsid oma rahakottide suid rohkem kinni, kulutades 0,3% vähem kui kuu aega varem. Languse taga oli juuli ja augusti suure tarbimishullus, mille põhjustas president Bushi kolmas 350 miljardi dollari suurune maksukärbe.
  Ettevõtete poole pealt tegi rõõmu ChevronTexaco <GR#US.CVX>, mis jõudis möödunud aasta kolmanda kvartali ligi miljard dollarisest kahjumist paari miljardi dollarise kvartalikasumini.
  Kasumi hüppe taga oli tõusnud energiahinnad ja paranenud kasumilikkus rafineerimisüksuses.
  ?Neid tulemusi on raske korrata, kuid ChevronTexaco jaoks on need siiski väga head. Firma lähimineviku tulemused on olnud pettumust valmistavad ning seetõttu on prognooside ületamine lihtsalt suurepärane,? ütles uudisteagentuurile Reuters Sanford C. Bernstein analüütik Neil McMahon.
  USA suuruselt teise naftagigandi aktsia kosus päevaga 3,5%, tasemeni 74,30 dollarit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Soome pungil kirbuturg toob ülejäägi Eestisse
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.