Kaubamaja ootaski kahekordset kvartalikasumit

Kontsern teatas börsile, et kolmanda kvartali konsolideeritud kasum oli 15,8 miljonit krooni, mis on 80 suurem kui mullu samal ajal. Samas jäi Tallinna Kaubamaja kontserni selle aasta 9 kuu ligi 29 miljoni kroonine kasum möödunud aasta tulemusele alla 10.

Tallinna Kaubamaja kolmanda kvartali käive kasvas aastataguse perioodiga võrreldes 23, ulatudes 443 miljoni kroonini.

See viis kaubanduskonteri üheksa kuu konsolideeritud netokäibe 1,23 miljardi kroonini, mis on 15 suurem möödunud aasta sama perioodi tulemusest.

Puusepp märkis, et kvartalitulemus oli ootuspärane, kuna uued selverid on korralikult tööle hakanud. Tema sõnul toob uute majade avamine alati kaasa käivitamisperioodi. Puusepp on rahul, et suudeti kummutada klientide seas levinud müüt selverist kui kallist ja eksklusiivsest poest. ?Nägime selle arvamuse muutmisega palju vaeva ja see tasus end ära,? märkis Puusepp.

Ettevõte kirjutas börsiteates, et suurima panuse III kvartali kasumlikkuse paranemisele andis selveri kett (40 kasumi kasvust). Eriti rahul on kontsern uute Torupilli ja Merimetsa selverite käivitumisega.

Samuti on hoo sisse saanud kaubamaja. ?Tulud on kasvanud,? oli Puusepp rahul. Hästi on juhi sõnul käivitunud ka Rocca al Mares avatud Kaubamaja filiaal, mis on tehtud prognoose isegi veidi ületanud.

Üheksa kuu kasumi allajäämine möödunud aasta samale tulemusele on Puusepa sõnul tingitud sellest, et 2002. aasta lõpus avati palju uusi kaubanduspindu, mis ei mõjutanud möödunud, vaid selle aasta tulemusi. ?Tallinnas on konkurents viimase kahe aastaga oluliselt teravnenud, aga oleme suutnud säilitada efektiivsuse,? ütles Puusepp.

Ka tulevikus on Tallinna Kaubamaja kontsernil kavas laieneda: 2004. aasta kevadel avatakse Viru keskus ja 2005. aasta kevadel Tartu Kaubamaja. ?Järgmine aasta tuleb veidi teistsugune, kus laieneme väga palju, aga kasum niivõrd palju ei kasva,? märkis Puusepp.

Hetkel kuum