Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kaubamaja ootaski kahekordset kvartalikasumit

  Kontsern teatas börsile, et kolmanda kvartali konsolideeritud kasum oli 15,8 miljonit krooni, mis on 80 suurem kui mullu samal ajal. Samas jäi Tallinna Kaubamaja kontserni selle aasta 9 kuu ligi 29 miljoni kroonine kasum möödunud aasta tulemusele alla 10.
  Tallinna Kaubamaja kolmanda kvartali käive kasvas aastataguse perioodiga võrreldes 23, ulatudes 443 miljoni kroonini.
  See viis kaubanduskonteri üheksa kuu konsolideeritud netokäibe 1,23 miljardi kroonini, mis on 15 suurem möödunud aasta sama perioodi tulemusest.
  Puusepp märkis, et kvartalitulemus oli ootuspärane, kuna uued selverid on korralikult tööle hakanud. Tema sõnul toob uute majade avamine alati kaasa käivitamisperioodi. Puusepp on rahul, et suudeti kummutada klientide seas levinud müüt selverist kui kallist ja eksklusiivsest poest. ?Nägime selle arvamuse muutmisega palju vaeva ja see tasus end ära,? märkis Puusepp.
  Ettevõte kirjutas börsiteates, et suurima panuse III kvartali kasumlikkuse paranemisele andis selveri kett (40 kasumi kasvust). Eriti rahul on kontsern uute Torupilli ja Merimetsa selverite käivitumisega.
  Samuti on hoo sisse saanud kaubamaja. ?Tulud on kasvanud,? oli Puusepp rahul. Hästi on juhi sõnul käivitunud ka Rocca al Mares avatud Kaubamaja filiaal, mis on tehtud prognoose isegi veidi ületanud.
  Üheksa kuu kasumi allajäämine möödunud aasta samale tulemusele on Puusepa sõnul tingitud sellest, et 2002. aasta lõpus avati palju uusi kaubanduspindu, mis ei mõjutanud möödunud, vaid selle aasta tulemusi. ?Tallinnas on konkurents viimase kahe aastaga oluliselt teravnenud, aga oleme suutnud säilitada efektiivsuse,? ütles Puusepp.
  Ka tulevikus on Tallinna Kaubamaja kontsernil kavas laieneda: 2004. aasta kevadel avatakse Viru keskus ja 2005. aasta kevadel Tartu Kaubamaja. ?Järgmine aasta tuleb veidi teistsugune, kus laieneme väga palju, aga kasum niivõrd palju ei kasva,? märkis Puusepp.
 • Hetkel kuum
Peaasi, et silm säraks ja pirn põleks
Ajal, mil isegi Toompeal antakse õelatele netikommentaatoritele sõnade seadmisel ideid, kulub prominentide julgustav eeskuju normaalse arutelukultuuri edendamisest hädasti ära, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Ajal, mil isegi Toompeal antakse õelatele netikommentaatoritele sõnade seadmisel ideid, kulub prominentide julgustav eeskuju normaalse arutelukultuuri edendamisest hädasti ära, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tuuleaktsiatele hakkab peatselt puhuma pärituul
Maailma tuuleparkide tootmismaht kahekordistub aastaks 2030, mis tähendab, et õnn jõuab viimaks ka viimastel aastatel tootlusega hädas olnud tuuleaktsiate omanike õuele.
Maailma tuuleparkide tootmismaht kahekordistub aastaks 2030, mis tähendab, et õnn jõuab viimaks ka viimastel aastatel tootlusega hädas olnud tuuleaktsiate omanike õuele.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: Ford Transit gloria mundi
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Metallitööstus sunnib end raskel ajal vastu võtma iga töö
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Politseijuht: nõrkustele keskendumine teeb keskpäraseks
Kas rohepööre tähendab eurokommunismi? Või on see lihtsalt üks utoopia?
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Elektrifirma kogemus särtsuautodega: kõikide kulude ennustamisega pole pihta läinud
Eesti Energia autoparki on kuulunud enam kui kümme aastat elektriautod ning ettevõte peab vaatamata muutunud kuludele särtsuautosid mõistlikeks.
Eesti Energia autoparki on kuulunud enam kui kümme aastat elektriautod ning ettevõte peab vaatamata muutunud kuludele särtsuautosid mõistlikeks.
Ärimehed tegid vanast koolihoonest suure hooldekodu
Mõned aastad tagasi ostsid Lääne-Virumaa õppehoone kaks ettevõtjat Raivo Pihelgas ja Jaanus Valk, kes nüüd on avamas seal enam kui 130kohalist hooldekodu.
Mõned aastad tagasi ostsid Lääne-Virumaa õppehoone kaks ettevõtjat Raivo Pihelgas ja Jaanus Valk, kes nüüd on avamas seal enam kui 130kohalist hooldekodu.
Pindi näeb kinnisvaras virgumise märke
Kevade esimene pool annab kinnisvaraturule alust mõõdukaks optimismiks, teatas Pindi Kinnisvara.
Kevade esimene pool annab kinnisvaraturule alust mõõdukaks optimismiks, teatas Pindi Kinnisvara.