• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  PM: Euroliit nõuab Eestilt kiiresti kolme seadust

  Eesti peab kohe astuma otsustavaid samme kolme seaduse vastuvõtmiseks, nõuab Euroopa Komisjon oma viimases nn eduraportis.

  Need on töölepingu seadus, meeste-naiste võrdõiguslikkuse seadus ning tervishoiualaste kutsetunnistuste vastastikuse tunnustamise kord, kirjutab Postimees.
  Peaminister Juhan Parts tunnistas eile pressikonverentsil, et Eestil on vaja enne Euroopa Liiduga liitumist 1. mail kehtestada tegelikult kokku sadakond seadust, millest umbes pooled on väga olulised.
  Soolise võrdsuse seaduse, sotsiaaldialoogi seaduse ja uue töölepingu seaduse puudumist nimetas Parts selgeks mahajäämuseks, kuid lubas, et enne 1. maid on need seadused Riigikogus heaks kiidetud.
  Sotsiaalminister Marko Pomerants ütles Postimehele, et töölepingu seaduse eelnõu on ministeeriumide kooskõlastuste kadalipu peaaegu läbinud ja jõuab varsti valitsusse. Soolise võrdsuse seaduse eelnõu, mida on ette valmistatud juba aastast 1995, on aga alles kooskõlastusringile minemas.
  «Kõik kulgeb siiski plaanipäraselt,» kinnitas Pomerants. «Veel sel aastal saavad mõlemad eelnõud valitsuse heakskiidu ja jõuavad siis Riigikogusse.»
  Keerulisem on lugu tervishoiutöötajate kutsetunnistuste vastastikuse tunnustamisega, mis võimaldaks teiste Euroopa Liidu riikide diplomitega apteekritel, õdedel ja ämmaemandatel Eestis töötada.
  Sotsiaalministeeriumi pressiesindaja Sigrid Tappo sõnul on probleemi lahendamine seni takerdunud tehniliste pisiasjade ja üksikute erimeelsuste taha.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Soome pungil kirbuturg toob ülejäägi Eestisse
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.