Tallinna Kaubamaja juht: ligi kahekordne kvartalikasum ei olnud üllatus

Tallinna Kaubamaja juhatuse esimehe Raul Puusepa sõnul ei tulnud neile ligi kahekordne kasumi kasv kolmandas kvartalis üllatusena.

Juht märkis, et tulemus oli ootuspärane, kuna uued selverid on korralikult tööle hakanud. Tema sõnul toob uute majade avamine alati kaasa mõningase käivitamisperioodi. Puusepp on rahul, et suudeti kummutada klientide seas levinud müüdi Selverist kui kallist ja eksklusiivsest poest. ?Nägime selle arvamuse muutmisega palju vaeva ja see tasus end ära,? märkis Puusepp. Ettevõte teatas börsiteates, et suurima panuse III kvartali kasumlikkuse paranemisele andis selveri kett (40% kasumi kasvust). Eriti rahul on kontsern uute Torupilli ja Merimetsa selverite käivitumisega. Samuti on hoo sisse saanud ka kaubamaja ise. ?Tulud on kasvanud,? oli Puusepp rahul. Hästi on juhi sõnul käivitunud ka Rocca al Mares avatud Kaubamaja filiaal, mis on tulemustega tehtud prognoose isegi veidi ületanud.

Üheksa kuu kasumi allajäämine möödunud aasta samale tulemusele on Puusepa sõnul tingitud sellest, et 2002. aasta lõpus avati palju uusi kaubanduspindu, mis ei mõjutanud möödunud vaid selle aasta tulemusi. ?Tallinnas on konkurents viimase kahe aastaga oluliselt teravnenud, aga oleme suutnud säilitada efektiivsuse,? ütles Puusepp.

Ka tulevikus on Tallinna Kaubamaja kontsernil kavas laieneda: 2004. aasta kevadel avatakse Viru keskus ja 2005. aasta kevadel Taru Kaubamaja.

?Järgmine aasta saab olema veidi teistsugune aasta, kus laieneme väga palju, aga kasum niivõrd palju ei kasva,? märkis Puusepp.

Hetkel kuum