• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tallinna Kaubamaja juht: ligi kahekordne kvartalikasum ei olnud üllatus

  Tallinna Kaubamaja juhatuse esimehe Raul Puusepa sõnul ei tulnud neile ligi kahekordne kasumi kasv kolmandas kvartalis üllatusena.

  Juht märkis, et tulemus oli ootuspärane, kuna uued selverid on korralikult tööle hakanud. Tema sõnul toob uute majade avamine alati kaasa mõningase käivitamisperioodi. Puusepp on rahul, et suudeti kummutada klientide seas levinud müüdi Selverist kui kallist ja eksklusiivsest poest. ?Nägime selle arvamuse muutmisega palju vaeva ja see tasus end ära,? märkis Puusepp. Ettevõte teatas börsiteates, et suurima panuse III kvartali kasumlikkuse paranemisele andis selveri kett (40% kasumi kasvust). Eriti rahul on kontsern uute Torupilli ja Merimetsa selverite käivitumisega. Samuti on hoo sisse saanud ka kaubamaja ise. ?Tulud on kasvanud,? oli Puusepp rahul. Hästi on juhi sõnul käivitunud ka Rocca al Mares avatud Kaubamaja filiaal, mis on tulemustega tehtud prognoose isegi veidi ületanud.
  Üheksa kuu kasumi allajäämine möödunud aasta samale tulemusele on Puusepa sõnul tingitud sellest, et 2002. aasta lõpus avati palju uusi kaubanduspindu, mis ei mõjutanud möödunud vaid selle aasta tulemusi. ?Tallinnas on konkurents viimase kahe aastaga oluliselt teravnenud, aga oleme suutnud säilitada efektiivsuse,? ütles Puusepp.
  Ka tulevikus on Tallinna Kaubamaja kontsernil kavas laieneda: 2004. aasta kevadel avatakse Viru keskus ja 2005. aasta kevadel Taru Kaubamaja.
  ?Järgmine aasta saab olema veidi teistsugune aasta, kus laieneme väga palju, aga kasum niivõrd palju ei kasva,? märkis Puusepp.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Adam Erki Enok: elekter on kallis. Aga kes investeeriks tootmisesse, kui hind võib nulli kukkuda?
Elektri hind on kõrge ja kahjustab nii ettevõtete konkurentsivõimet kui ka eraisikute toimetulekut. Erakond Isamaa on välja hüüdnud plaani hinda kunstlikult alla tuua, kuid see ei lahenda olukorda, kus tootmisvõimsusi on lihtsalt puudu. Vaja oleks hoopis mehhanismi, mis julgustaks uutesse tootmisseadmetesse investeerimist, kirjutab päikesepaneelide tootearenduse spetsialist Adam Erki Enok.
Elektri hind on kõrge ja kahjustab nii ettevõtete konkurentsivõimet kui ka eraisikute toimetulekut. Erakond Isamaa on välja hüüdnud plaani hinda kunstlikult alla tuua, kuid see ei lahenda olukorda, kus tootmisvõimsusi on lihtsalt puudu. Vaja oleks hoopis mehhanismi, mis julgustaks uutesse tootmisseadmetesse investeerimist, kirjutab päikesepaneelide tootearenduse spetsialist Adam Erki Enok.
Harju Elekter ja Hepsor aitasid Tallinna börsi plussi
Tallinna börs lõpetas päeva Baltikumi börsiindeksi langusele vaatamata tõusuga, millele aitasid kaasa Harju Elektri ja Hepsori aktsia kallinemine.
Tallinna börs lõpetas päeva Baltikumi börsiindeksi langusele vaatamata tõusuga, millele aitasid kaasa Harju Elektri ja Hepsori aktsia kallinemine.
Baltika juht lahkub ametist
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Raadiohommikus: tehinguturul ja Ukrainas toimuv
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis tuleb juttu NATO idatiiva tugevdamisest, Eesti tehinguturul toimuvast sõja valguses ja sellest, mida arvab Ukraina ettevõtluse perspektiividest seal äsja äridelegatsiooni koosseisus käinud ettevõtja.
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis tuleb juttu NATO idatiiva tugevdamisest, Eesti tehinguturul toimuvast sõja valguses ja sellest, mida arvab Ukraina ettevõtluse perspektiividest seal äsja äridelegatsiooni koosseisus käinud ettevõtja.
G7 riigid keelavad taas Kiievit rünnanud Venemaa kulla importimise
Maailma juhtivad tööstusriigid keelustavad Venemaa kulla importimise, et piirata sõda pidava Putini rahaallikaid. Samal ajal toibub Ukraina pealinn esimesest raketirünnakust üle mitme nädala.
Maailma juhtivad tööstusriigid keelustavad Venemaa kulla importimise, et piirata sõda pidava Putini rahaallikaid. Samal ajal toibub Ukraina pealinn esimesest raketirünnakust üle mitme nädala.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.