Raivo Sormunen • 5. november 2003 kell 22:00

Austraalia Keskpank tõstis intressimäära

Austraalia dollar hakkas eile kiiresti tugevnema ja võlakirjade hinnad langema, kui riigi keskpank tõstis baasintressimäära 5ni ja teatas, et maailma majanduse olukord on paranemas ning seetõttu pole mõtet enam intressimäärasid paigal hoida.

Uudis tugevdas Austraalia dollarit USA dollari vastu 1,6, kirjutas Bloomberg.

Austraalia baasintress, mis tõsteti 4,75lt 5ni, on neli protsenti kõrgem USA keskpanga baasintressimäärast.

?Intressimäära tõstmine muutis Austraalia dollari tänu intressimäärade erinevusele veelgi atraktiivsemaks. See näitab Austraaliat kui kõige ihaldusväärseimat kohta, kuhu investeerida,? ütles Commonwealth Bank valuutastrateegia juht Alex Schuman.

?Arvame, et tegemist on esimese intressimäärade tõstmisega mitmete hulgas, mida lähimate kvartalite seas võib näha,? ütles Bill Bovingdon firmast Deutsche Asset Management.

Hetkel kuum