• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kogumispensioniga on liitunud 351 931 inimest

  Kolmandal liitumisperioodil otsustas kogumispensioni kasuks 143 931 inimest, teatas Eesti Väärtpaberikeskus.

  Kogumispensioniga liitus 31. oktoobriks lõplikel andmetel 351 164 inimest. Kolmandal liitumisperioodil lisandus 143 931 uut liitunut, kes alustavad pensioni kogumist 1. jaanuaril 2004.
  Uutest liitunutest üle kahe kolmandiku ehk 51 201 inimest esitas
  valikuavalduse oktoobris. Neist omakorda ligi pooled ehk 22 754 liitusidoktoobri viimasel nädalal.
  Sel aastal jaotus liitumisaktiivsus kogu perioodi peale ühtlasemalt kui mullu, märkis Eesti Väärtpaberikeskuse tegevdirektor Kaidi Oone.
  2002. aasta oktoobris liitus kogumispensioniga üle 100 000 inimese, neist üle 22 000 inimese liitus ainuüksi perioodi viimasel päeval. Kokku oli kogumispensioni süsteemiga möödunud aasta 31. oktoobriks 2002 ehk teise liitumisperioodi lõpuks liitunud 207 233 inimest.
  ?Liitumisaktiivsuse ühtlasem jaotumine on positiivne märk sellest, et järjest rohkem inimesi kaalub otsust põhjalikult ja ei jäta valikuavalduse tegemist viimasele hetkele,? ütles Oone.
  Vanuseliselt on liitujaid esmakordselt kõige rohkem kohustuslike liitujate, 1983. aastal ja hiljem sündinute seas. Nemad moodustavad 16,2% kõigist
  liitunutest. Napilt järgnevad aastatel 57-61 sündinud (16,1%), kellelelõppenud periood oli viimane võimalus liituda.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Aimar Ventsel: Kesk-Aasia õppetund – autoriteet pole jumalast antud
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Naftaturgu suunab 61aastase inseneri käsi
Naftaturg on keerulise 2021. aasta läbinud suuremate hüpeteta – otsekui suunaks kellegi käsi toornafta hinda rahulikult, kuid kindlalt ülesmäge. Selle käe omanik on 61aastane naftainsener ja kuningapoeg, Saudi Araabia energeetika­minister Abdulaziz bin Salman Al Saud.
Naftaturg on keerulise 2021. aasta läbinud suuremate hüpeteta – otsekui suunaks kellegi käsi toornafta hinda rahulikult, kuid kindlalt ülesmäge. Selle käe omanik on 61aastane naftainsener ja kuningapoeg, Saudi Araabia energeetika­minister Abdulaziz bin Salman Al Saud.
Heiki Einpaul: kõige kõvema kisaga pole alati kõige suurem probleem
Energia kallinemisega toimetulemise võtmelahendus on säästlikumad ja alternatiivsed lahendused ning need, kes ainult virisevad ja abi nõuavad, jäävadki lõpuks hammasrataste vahele või õpivad efektiivsemalt taotlusi kirjutama, ütleb masinaehitusettevõtte Hekotek omanik Heiki Einpaul tööstusjuhtide küsitluse vastuses.
Energia kallinemisega toimetulemise võtmelahendus on säästlikumad ja alternatiivsed lahendused ning need, kes ainult virisevad ja abi nõuavad, jäävadki lõpuks hammasrataste vahele või õpivad efektiivsemalt taotlusi kirjutama, ütleb masinaehitusettevõtte Hekotek omanik Heiki Einpaul tööstusjuhtide küsitluse vastuses.
Endised kolleegid läksid Ukraina hanke pärast kaklema
Kaks Eesti ettevõtet vaidlevad tuntud Ukraina riigiettevõtte Antonov korraldatud hanke üle. Mõlemad süüdistavad teineteist ebaausas mängus.
Kaks Eesti ettevõtet vaidlevad tuntud Ukraina riigiettevõtte Antonov korraldatud hanke üle. Mõlemad süüdistavad teineteist ebaausas mängus.