• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  PM: Kapo uurib Tallinna politsei raamatupidaja tegevust

  Kapo uurib Tallinna politsei raamatupidaja Tiina Metsalu seotust maksukuriteoga, mis puudutab tema tegevust erafirmas enne politseisse tööle asumist.

  Kaitsepolitsei (kapo) komissar Henno Kuurmann ütles, et nende menetluses olev kriminaalasi käsitleb ühe osaühingu poolt suures ulatuses tulude varjamist jaanuarist 2001 kuni 2002. aasta juunini, kirjutab Postimees.
  Menetlust alustati 13. oktoobril Tallinna juriidiliste isikute maksuameti revisjoniakti alusel, mille järgi on osaühing jätnud nimetatud ajavahemikul riigile tasumata nii käibe- kui ka tulumaksu ligi kolme miljoni krooni ulatuses.
  Kuurmanni sõnul oli Metsalu 2002. aasta maini uurimise alla sattunud ettevõtte juhatuse liige. «Kriminaalasi ei käsitle aga tema kui prefektuuri pearaamatupidaja tööga seonduvat,» lisas Kuurmann.
  Seoses uurimisega tegi kapo 15. oktoobril läbiotsimise Metsalu töö- ja ka elukohas. «Uurimise huvidest lähtuvalt ei pea me võimalikuks kriminaalasja täpsemalt kommenteerida. Süüdistust kellelegi esitatud ei ole,» lausus Kuurmann.
  Tallinna politsei komissari Risto Pullati sõnul esitas Metsalu lahkumisavalduse ja 24. novembrist on töösuhe temaga lõpetatud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Aimar Ventsel: Kesk-Aasia õppetund – autoriteet pole jumalast antud
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Naftaturgu suunab 61aastase inseneri käsi
Naftaturg on keerulise 2021. aasta läbinud suuremate hüpeteta – otsekui suunaks kellegi käsi toornafta hinda rahulikult, kuid kindlalt ülesmäge. Selle käe omanik on 61aastane naftainsener ja kuningapoeg, Saudi Araabia energeetika­minister Abdulaziz bin Salman Al Saud.
Naftaturg on keerulise 2021. aasta läbinud suuremate hüpeteta – otsekui suunaks kellegi käsi toornafta hinda rahulikult, kuid kindlalt ülesmäge. Selle käe omanik on 61aastane naftainsener ja kuningapoeg, Saudi Araabia energeetika­minister Abdulaziz bin Salman Al Saud.
Heiki Einpaul: kõige kõvema kisaga pole alati kõige suurem probleem
Energia kallinemisega toimetulemise võtmelahendus on säästlikumad ja alternatiivsed lahendused ning need, kes ainult virisevad ja abi nõuavad, jäävadki lõpuks hammasrataste vahele või õpivad efektiivsemalt taotlusi kirjutama, ütleb masinaehitusettevõtte Hekotek omanik Heiki Einpaul tööstusjuhtide küsitluse vastuses.
Energia kallinemisega toimetulemise võtmelahendus on säästlikumad ja alternatiivsed lahendused ning need, kes ainult virisevad ja abi nõuavad, jäävadki lõpuks hammasrataste vahele või õpivad efektiivsemalt taotlusi kirjutama, ütleb masinaehitusettevõtte Hekotek omanik Heiki Einpaul tööstusjuhtide küsitluse vastuses.
Endised kolleegid läksid Ukraina hanke pärast kaklema
Kaks Eesti ettevõtet vaidlevad tuntud Ukraina riigiettevõtte Antonov korraldatud hanke üle. Mõlemad süüdistavad teineteist ebaausas mängus.
Kaks Eesti ettevõtet vaidlevad tuntud Ukraina riigiettevõtte Antonov korraldatud hanke üle. Mõlemad süüdistavad teineteist ebaausas mängus.