Peeter Stamberg • 10. november 2003 kell 22:00

Terrorirünnak tõstsis nafta hinda

Nafta hind tõusis eile Londini rahvusvahelisel naftabörsil hommikul 29,36 dollarini barrelist ehk viimase kolme nädala kõrgtasemele, kirjutas Financial Times.

Nafta hinna ligi 1,6protsendilisele tõusule aitas kaasa laupäevane terrorirünnak Saudi Araabias. Maailma suurima naftatootja pinnal toimunud rünnakus sai surma 17 ja haavata ligi 120 inimest, kirjutas uudisteagentuur Bloomberg. Turul on kartused, et naftaga varustamine võib seoses rünnakuga katkeda.

?Nii kaua kui Lähis-Idas on ebastabiilsus ja võimalus järgnevateks terroriaktideks võib nafta hind tõusta,? ütles ühe Tokio kauplemisega tegeleva firma naftakaupleja Sho Miichi Bloombergile.

Novembri algusest on nafta hind kerkinud ligi kümnendiku võrra kuna tavapärasest külmemad ilmad USAs eeldavad, et nõudlus kütteõli järgi kasvab. Möödunud nädalal avaldatud raporti kohaselt on USA kütteõli laovarud langenud.

Hetkel kuum