Liis Kängsepp • 17. november 2003 kell 15:17

EPL: Parts kutsus Isamaaliidu olukorda arutama

Peaminister Juhan Parts tegi Isamaaliidu esimehele ettepaneku veel esmaspäeval kohtuda, et tekkinud olukorda arutada, kirjutab Eesti Päevaleht Online.

Isamaaliidu esimehe Tunne Kelami sõnul on vara rääkida koalitsiooni lagunemisest. ?Isamaaliit loodab, et koalitsioon suudab tekkinud olukorra lahendada nii, et riigi usaldusväärsus ja rahvuslikud huvid ei saaks kannatada?

?Kahjuks näitab koalitsioonis tekkinud olukord selgelt, et valitsusperioodi alguses lubatud koosmeele poliitikat ja opositsiooniga arvestamist ei ole seitsme kuu jooksul suudetud ellu viia?, ütles Kelam.

'Isamaaliit lähtub sellest, et valijate tugeva toetuse saavutanud koalitsiooni osapooled keskenduksid esmajoones oma ühisel vastutusel antud lubaduste ja koalitsiooni kokkulepe elluviimisele.'

Samas avaldas Isamaaliit rahulolu, et koalitsiooni kuuluv Rahvaliit on asunud toetama Isamaaliidu ettepanekuid 2004. aasta riigieelarvesse ja tulumaksuseadusesse, kuigi vähem kui nädal aega tagasi toimunud riigieelarve teisel lugemisel hääletasid rahvaliitlased kõigi nende ettepanekute vastu.

Hetkel kuum