ÄP fototoimetus • 17. november 2003 kell 22:00

Põllumehed saavad toetust küsida

Ilmastikukahju kandnud põllumehed saavad 227 miljonit krooni ilmastikutoetust kätte jõuludeks. Kuni 1. detsembrini saavad talunikud esitada kohalikele maaparandusbüroodele taotlusi riigi abirahale.

Valitsus kärbib sellepärast ministeeriumide kulutusi. Suurima kärpena vähendab valitsus sotsiaalministeeriumile lastetoetusteks ette nähtud summat 42 miljoni krooni võrra, samuti ei kanta majanduse stabiliseerimisfondi varem planeeritud 53,8 miljonit krooni.

Hetkeseis: Tänavu nägid põllumehed vett ja vilet nii uputustega Ida-Virumaal kui põuaga Lääne-Eestis. Põllumajandusministeerium plaanib hakata ikaldustoetust välja maksma personaalsete avalduste alusel. 2002. aastal anti 101 miljonit krooni põuatoetust.

Autor: ÄP

Hetkel kuum