Ülar Lauk • 19. november 2003 kell 17:27

Taliban ähvardab tappa Afganistanis kõik välismaalased

Taliban tunnistas oma vastutust ÜRO töötaja Bettina Goislard"i tapmise eest pühapäeval Ghazni linna turul Afganistanis.

'Jah, seda tegime meie: meie võitlejad on seotud selle naise-kristlase tapmisega. Meil on tõendid selle kohta, et suur osa välismaalasi, kes töötavad meie maal, on Ameerika agendid', ütles Reutersi korrespondendile taliibide esindaja mulla Abdul Samad.

Lõuna-Afganistanis tegutsevate Talibani jõudude ülema asetäitja mulla Sabir teatas, et riigis viibivad välismaalased - ajakirjanikud, mitteriiklike organisatsioonide esindajad, autojuhid ja tehnikud riskivad kõik eluga. Sabir hoiatas samuti, et oktoobri lõpul röövitud Türgi insener tapetakse, kui Hamid Karzai valitsus ei vabasta vangistuses olevaid taliibe.

<#Newsru.com=http://www.newsru.com/world/19nov2003/taliby.html>

Hetkel kuum