Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Yukos kannatas halbade uudiste all

  Venemaa naftatööstusegigandi Yukose aktsia langes eile kella 17ks 2,9 protsenti, 10,34 dollarile. Päevasiseselt kukkus aktsia Moskvas isegi 9,85 dollarile. Yukose ja firma poolt ostetav Sibnefti aktsia ei saa kuidagi lahti negatiivsest uudistevoost.
  Turgudel levis kuu alguses uudis, et Venemaa loodusvarade minister vaatab üle Yukose naftaammutamise litsentse ja võib reeglite rikkumise korral neid tühistada. ?Levivad kuuldused, et mõned litsentsid võidakse tühistada,? ütles Nikoil Capital Marketsi maakler Vladimir Tchkikvadze uudisteagentuurile Bloomberg. Kardeti, et teade selle kohta tuleb eile või täna.
  Üleeile andis Auditeerimiskomitee teada, et Sibnefti uurimiskokkuvõte saadeti edasi Maksupolitseisse ja Maksuametisse. Sibneft nautis väga madalat efektiivset maksumäära, kuna 50-75 protsenti tema tuludest maksustati maksuvabades piirkondades.
  Moskavas spekuleeriti ka Venemaa peaministri Mikhail Kasyanovi tagasiastumise üle. Teisipäeval langes Venemaa börsiindeks RTS 3,2 protsenti ehk läbi olulise 500 punkti taseme. Eile jätkus langus. Börsipäev lõppes 2,9protsendise kaotusega 480,65 punktil.
  Aasia ja Euroopa aktsiaturud langesid eile kella 17.30ks seoses dollari kukkumisega. Kardeti, et USAsse eksportivad firmad kannavad seoses dollari langusega täiendavaid kulusid. USAs võib jooksevkontodefitsiidi pingelisem rahastamine tuua kaasa pikaajaliste laenude intressitõusu.
  Juhtivad USA indeksid tõusid eile kella 17.30ks 0,3?0,5 protsenti. USA investoritele meeldis General Electricu plaan müüa valdav osa enda kinnisvaralaenude- ja elukindlustusfirmadest. Maailma suurima turuväärtusega firma aktsia tõusis 3,6 protsenti, 29,46 dollarile.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Andre Nõmm: kapitalism ei lakka rohepöörde tõttu olemast
Enne, kui ESG investeeringud temperatuuri jahutama hakkavad, võivad nad vahel liiga kuumaks kütta ühte ja sama alusvara, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Andre Nõmm
Enne, kui ESG investeeringud temperatuuri jahutama hakkavad, võivad nad vahel liiga kuumaks kütta ühte ja sama alusvara, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Andre Nõmm
Investori nädal: LHV uus nimiväärtus, USA tööhõive määr on taastumas
LHV Groupi aktsiate nimiväärtuse muutmise tõttu täna LHV aktsiatega kaubelda ei saa. USA börsil on täna kauplemispüha.
LHV Groupi aktsiate nimiväärtuse muutmise tõttu täna LHV aktsiatega kaubelda ei saa. USA börsil on täna kauplemispüha.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Idufirmade juhid energiakriisist: talv võib tarbimise isu ära võtta
Tuleva talve üleelamine tuleb paras katsumus, nendivad energeetikaga seotud iduettevõtete Gridio, Fusebox, Sunly, Roofit.solar ja Fermi Energia juhid. Nad lahkavad, mis aitaks üha süveneva energiakriisi ajal pinnal püsida.
Tuleva talve üleelamine tuleb paras katsumus, nendivad energeetikaga seotud iduettevõtete Gridio, Fusebox, Sunly, Roofit.solar ja Fermi Energia juhid. Nad lahkavad, mis aitaks üha süveneva energiakriisi ajal pinnal püsida.
Tuntud varuosafirma vahetas suuromanikku
Balti Autoosade suuromanik, Soome ja Eesti juhtiv auto varuosade müüja Koivunen saab uue omaniku.
Balti Autoosade suuromanik, Soome ja Eesti juhtiv auto varuosade müüja Koivunen saab uue omaniku.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.