• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  ?Triumfikaar? esimest korda Eesti laval

  ?Triumfikaar? on teatrilava jaoks omajagu keerukas materjal. Nagu tunnistab ka loo dramatiseerija Peeter Sauter, ei mahu kogukas kaleidoskoopiline romaan üks-üheselt lavalaudadele. Paratamatult on teel teatrisse pisut muutunud nii karakterid, lugu kui ka keel. Samas on lugu ikka seesama, sama on ka valu ja armastus, mida too teos kannab.
  Niisiis on II maailmasõja eelõhtu Pariisis. Juhuslikust öisest kohtumisest Seine?i jõe sillal saab alguse armastuslugu saksa pagulasest kirurgi Ravici ja näitlejanna Joan Madou vahel. Elatakse teadmises, et elada tuleb täna ja praegu, hoides kui mitte ennast, siis eneseväärikust, oma ?mina?. Õhus on meeletust, meelelisust, õunabrändi calvados?e hõngu ja hirmu. Sõda algab homme...
  ?Triumfikaare? lavastaja on Tõnu Lensment, kunstnikutöö on teinud Silver Vahtre. Peaosades astuvad publiku ette Andres Noormets (Ravic) ja Triinu Meriste (Joan). Teistes osades teevad kaasa Hilje Murel, Peeter Jürgens, Gert Raudsep, Carita Vaikjärv, Andres Tabun, Leila Säälik, Anne Margiste, Ülle Bernhardt, Tanel Ingi, Meelis Rämmeld ja Arvo Raimo.
  Autor: Helle Leppik
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Raivo Kokser: ettevõtlust hävitavatest vaktsiinipassidest tuleb loobuda
Valitsus hoiab ettevõtlust ahistavast vaktsiinipassi poliitikast kinni raskesti mõistetava järjekindlusega, kirjutab väikeettevõtja Raivo Kokser (EKRE).
Valitsus hoiab ettevõtlust ahistavast vaktsiinipassi poliitikast kinni raskesti mõistetava järjekindlusega, kirjutab väikeettevõtja Raivo Kokser (EKRE).
Tark planeerija kasvab miljonäriks
Oma kodu ostmise soovist ja teiste rahaasjade juhtimisest välja kasvanud investeerimispisik on toonud Kadri Mäsaku sinnamaale, et tal on abikaasaga ligemale miljoni euro suurune investeerimisportfell, mis on toonud mõlemale finantsvabaduse.
Oma kodu ostmise soovist ja teiste rahaasjade juhtimisest välja kasvanud investeerimispisik on toonud Kadri Mäsaku sinnamaale, et tal on abikaasaga ligemale miljoni euro suurune investeerimisportfell, mis on toonud mõlemale finantsvabaduse.
Idud löövad senist rekordit pika puuga
Läinud aastal rekordiliselt raha kaasanud siinsed idufirmad teevad tänavu ilmselt uue rekordi. Aasta esimeste nädalatega on kaasatud peaaegu sama palju raha kui eelmisel aastal kokku. Jaanuariga ulatub kaasatava kapitali maht 900 miljoni euroni.
Läinud aastal rekordiliselt raha kaasanud siinsed idufirmad teevad tänavu ilmselt uue rekordi. Aasta esimeste nädalatega on kaasatud peaaegu sama palju raha kui eelmisel aastal kokku. Jaanuariga ulatub kaasatava kapitali maht 900 miljoni euroni.
Enefit Green investeerib Kirde-Eestis tuuleparki 28 miljonit
Riigi- ja börsifirma Enefit Green tegi kaks investeerimisotsust ning alustab tuulepargi rajamist Ida-Virumaal Purtses ja päikesepargi ehitust Poolas Debnikus.
Riigi- ja börsifirma Enefit Green tegi kaks investeerimisotsust ning alustab tuulepargi rajamist Ida-Virumaal Purtses ja päikesepargi ehitust Poolas Debnikus.