Ülo Toomsalu • 25. november 2003 kell 6:08

EPL: Prantslased tegid Eestit tutvustava saatesarja

Prantsusmaa kolmes telekanalis hakkab jooksma Eestit tutvustav sari, kus meie visiitkaartidena esitatakse e-valitsust, nukufilmi ja mobiiliga parkimist.

Läinud nädalal viibis Eestis Prantsusmaa võttegrupp, mis toodab Prantsusmaa valitsuse tellimusel kolmele telekanalile kuueosalist sarja Eestist kui Euroopa Liiduga ühinevast maast. Sarja saab näha veebruaris-märtsis Arte?s, Televisioon II ja IIIs, kirjutab Eesti Päevaleht.

Aastaid Pariisis elav, sarja eestlasest juht Katerina Kesa tõdes, et eesmärk on teha Eestile reklaami ning näidata euroliiduga ühinevat maad edasiliikuva ja kiiresti arenevana. Prantsuse valitsus on tellinud saatesarjad kõigist mais liituvatest maadest.

Prantslastele pakub eestlaste puhul huvi võimalus internetiportaali kaudu ?Täna otsustan mina? ise seadusi välja pakkuda, ning e-valitsus. Samuti toovad nad esile nukufilmid ning võimaluse parkimise eest mobiiliga tasuda.

Sarja üks osa keskendub Tallinna vanalinnale ja Kadrioru vanade puumajade renoveerimisele. Viimane osa näitab kinobussi sõite.

Hetkel kuum