• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Materjalitootjate müügikäive kasvas 10 %

  Ning teadaolevalt oli juba 2002.a. III kvartal väga hea ehitusettevõtjatele ja siit tulenevalt ka ehitusmaterjalitootjatele. Hetkel võib nentida, et ehitusmaterjalitootjatele on 2003.a III kvartal olnud veelgi edukam.
  Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liitu kuuluvate ettevõtete müügikäive oli 2003.a üheksa kuuga 2302 miljonit krooni (+10% 2002.a võrreldes). Oleme prognoosinud 2003.a käibe tõusu vähemalt 10% ja hetkesituatsioon lubab oodatud tulemust.
  Üheksa kuu kokkuvõttes on endiselt kõige edukamad betooni ja betoonelementide tootjad, mis näitab siseriiklikku ehituse väga head arengut. Müük ületab eelmist aastat vähemalt viiendiku. Betoonelementidest on kõige edukamad seinapaneelide müügitulemused.
  Paraku on täitematerjalide müük läinud pisut tagasi ? ühelt poolt on küll betooni müügi kasv mõjunud soodsalt, samas on kogutulemuse kaalukeeleks tee-ehituse langus.
  Betooni müügiga võrreldavat kasvu on näidanud ka kuivsegude müüjad. Seinamaterjalide ja soojustusmaterjalide müügi kasv jääb 10 ja 15 protsendi vahemikku.
  EETL liikmete eksportmüük kasvas 32 miljoni krooni võrra, 559 miljoni kroonini. Ekspordimahu mõistes on endiselt selgelt edukaim metalltoodete müüja AS Rannila Profiil, ekspordi osatähtsuse mõistes montaaživahtude pakkuja OÜ Krimelte. Viimase ekspordi osatähtsus ehitusmaterjalide müügikäibest on 92%. Krimeltele järgnevad lubjakivitoodete tootja AS Nordkalk (84%) ja avatäidete tootja AS Saajos Balti (78%). Ligikaudu 2/3 ekspordivad AS Rannila Profiil, katusekivide tootja OÜ Wiekor ja aknatootja AS Fenestra. Üle poole moodustab eksporttoodang seinamaterjalide müüjate AS Aeroc ja AS Silbet ning AS Wienerberger puhul.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Selgusid aasta investor ja aasta investeerimistegu Välja anti mitu eripreemiat
Tänasel investor Toomase konverentsil kuulutati pidulikult välja aasta investorina Kristjan Liivamägi ning aasta investeerimisteoks sai Investeerimisfestival.
Tänasel investor Toomase konverentsil kuulutati pidulikult välja aasta investorina Kristjan Liivamägi ning aasta investeerimisteoks sai Investeerimisfestival.
Kuidas Kaarel Kotkas pauguga majandusteooria põhitõe selgeks sai
Eesti eduka idufirma Veriff asutaja Kaarel Kotkas kõneles tänasel investor Toomase konverentsil, kuidas üks hiidlane Emmastest jõudis nii kaugele, et tema ettevõte tegutseb Räniorus ja teeb oma teenusega võimalikuks maailma suurimate firmade äri.
Eesti eduka idufirma Veriff asutaja Kaarel Kotkas kõneles tänasel investor Toomase konverentsil, kuidas üks hiidlane Emmastest jõudis nii kaugele, et tema ettevõte tegutseb Räniorus ja teeb oma teenusega võimalikuks maailma suurimate firmade äri.
USA süüdistab Valgevene ametnikke piraatluses seoses Ryanairi lennuki intsidendiga
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.