Rivo Sarapik • 26. november 2003 kell 22:00

Olympuselt kaks kvaliteetset kompaktkaamerat

C5060 on ühe Olympuse eelmise tippklassi kompaktkaamera edasiarendus. Peale mõningase lihvi disainis on C5060 saanud veel uue ekraani, mida saab vajadusel 360 kraadi ümber telje ja 180 kraadi üles-alla keerata. Käepärane funktsioon, kui on vaja näiteks peast kõrgemalt pildistada.

Pildikvaliteet on endiselt hea, vaid halbades valgustingimustes kipub tera sisse tulema. Lisaks on lühenenud päästikuviivitus. Muid olulisi muutusi uuel mudelil pole.

Olympus C5000 on uus kaamera. Disainilt sarnaneb eelkirjeldatud mudeliga, vaid korpus on hõbedane ning üleni plastikust. See teeb selle aga libedaks. Teine puudus on kiirus, õigemini aeglus. Näiteks 30sekundilise säriajaga pildistades kulub teist sama palju salvestamiseks. Sel ajal on aparaat nii-öelda teovõimetu. Seda kompenseerib aga viis megapikslit, millega saab korraliku suurusega fotosid vormida. Kui kiiret ei ole, saab Olympus C5000ga nauditavaid fotosid teha.

Hetkel kuum