Peeter Stamberg • 27. november 2003 kell 22:00

USA naftavarud kahanesid ootamatult

Vastupidiselt analüütikute ootustele USAs naftavarud möödunud nädalal vähenesid, mistõttu toornafta hind tõusis kolmapäeval Londoni rahvusvahelisel naftaturul ligi 2 protsenti.

Uudisteagentuur Bloomberg kirjutas, et USA varud kahanesid möödunud reedel lõppenud nädalal 4,9 miljoni barreli (1 barrel on võrdne ligikaudu 159 liitriga) võrra. Bloombergi poolt küsitletud analüütikud ootasid aga keskmiselt varude suurenemist 130 000 barreli võrra.

Eile liikus nafta hind vähe. ?Täna (eile ? toim.) on turul väga vaikne, sest New York on tänupühade tõttu suletud,? ütles Commerzbank Securitiese Londonis tegutsev naftaanalüütik Dave Thomas. ?Kauplejad ostsid juba enne püha naftalepinguid, seega enamik varude andmetest on juba hindades kajastunud.?

Pärastlõunaks oli nafta hind Londonis kerkinud 0,1 dollari võrra, 28,58 dollarini barrelist.

Hetkel kuum